Suomalainen Maaseutu

Ensimmäinen lehmä ylioppilasrahoilla: "Emme jääneet odottelemaan tulevaa sukupolvenvaihdosta"

Outi ja Juhani Piukkala aloittivat tilanpidon tavallista poikkeavammalla tavalla. Alussa oli vain ylioppilasrahoilla ostettu lehmä ja perunavarastoon rakennetut lypsytilat. Nyt tilan karja on sijoitettu useampaan eri navettaan ja yhteisessä peltoviljelyssä on noin 650 hehtaaria.
Anne Anttila
Piukkalan tilalla on tällä hetkellä kolme navettaa, joista kaksi on vuokrattu. "Suunnitelmissa on ollut myös lypsypihaton laajentaminen, mutta projekti on siirretty toistaiseksi pöytälaatikkoon", Juhani Piukkala kertoo.

Pyhäjoen Yppärissä sijaitsevalla Piukkalan karjatilalla luottamus maidontuotannon tulevaisuuteen on vahva. Isäntäpari Outi ja Juhani Piukkala ovat kehittäneet seitsemänkymmenen lypsävän tilaansa suunnitelmallisesti ja muutenkin hyvin määrätietoisin askelmerkein.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Sairastelun jälkeen suunnitelmissa karjamäärän kolminkertaistaminen: "Nyt mennään päivä kerrallaan!"

Kun uusi broilerihalli valmistuu, päivitetään myös vanhan tekniikka