Suomalainen Maaseutu

Kun uusi broilerihalli valmistuu, päivitetään myös vanhan tekniikka

Ensimmäinen kasvattamo valmistui Mäenpään tilalle Seinäjoen Ylistarossa lähes 30 vuotta sitten ja uusin, viides, nyt vuodenvaihteessa. Aina uuden valmistuttua on vanhojenkin hallien tekniikka ajanmukaistettu uuden veroiseksi.
Arto Takalampi
Mäenpään tilalle valmistui vuodenvaihteeksi uusi broilerikasvattamo (alhaalla oikealla), jossa tuotettiin juuri ensimmäinen kasvatuserä. Näin tilalla on rakennettu vajaan 30 vuoden aikana kaikkiaan viisi tuotantorakennusta

Mervi ja Harri Mäenpää tietävät, mitä on tuotantorakennusten rakentaminen. Tilalla on rakennettu ensin Harrin isän, sitten Harrin sekä Mervin ja Harrin yhteisenä aikana vajaassa 30 vuodessa kaikkiaan viisi broilerikasvattamoa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Janakkalalaisella Jouni Aaltosella on hurja tavoite: 8 000 kiloa ruista hehtaarilta

Virtasten piti tuottaa hunajaa, mutta mieli muuttui: "Tilat, koneet ja tarvikkeet olivat valmiina 300 mehiläispesälle, kun hurahdimme öljyhamppuun"