Suomalainen Maaseutu

Farmiaisti lähettää tietoa viljelmän tilanteesta tunnin välein: "Yksikön sormiparisto kestää vähintään viisi vuotta"

Salolainen Datasense Oy on kehittänyt sääasemasta laajemman palvelun maatilojen erilaisiin valvontatarpeisiin. Farmiaistin avulla säästyy monta turhaa askelta.
Markku Pulkkinen
Paula Achrén on ollut tyytyväinen Farmiaisti-mittausasemien toimivuuteen omenatarhoillaan. Datasensen Jari Hakkarainen painottaa, että asemat mittaavat pelkän säätilan lisäksi sitä, mitä maassa ja kasvustossa oikeasti tapahtuu.

Salon Angelniemellä omenoita viljelevä Paula Achrén tarkkailee omenatarhojensa mikroilmastoa päivittäin. Erityisen tärkeää on seurata, kuinka monta tuntia omenapuiden lehdet ovat kosteina, sillä omenarupi kasvaa ja leviää kosteilla lehdillä. Kun tietty tuntimäärä tulee täyteen, ruiskutetaan omenapuurivit torjunta-aineella. Maaperän kosteus puolestaan kertoo, koska puiden tyvillä kulkeva kastelulinja on tarpeen avata.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Tieruusu kasvoi miljoonaluokkaan kireistä tienhoitomarkkinoista huolimatta: "Laatukriteerit kiristyvät, mutta hinnat pysyvät samoina"

Kuivana kesänä olisi hyvä salaojittaa – tukiehtoihin parannuksia