Suomalainen Maaseutu

60-vuotias Palax menestyy jo Keski-Euroopankin klapimarkkinoilla: "Monessa asiassa olemme tuotekehityksessä jo suunnannäyttäjä"

60-vuotista klapikonevalmistustaan tänä vuonna juhliva Palax ei unohda kotimaan markkinoita, mutta kasvunsa se hakee Euroopasta. Se edellyttää jatkuvaa tuotekehitystä ja panostamista isoihin ammattikoneisiin.
Arto Takalampi
Palax uudistaa mallistoaan säännöllisesti ja pääpaino on keskikokoisissa koneissa. Pienemmistä malleista on vähitellen luovuttu ja vastaavasti panostettu isoihin koneisiin. Asentajat Mikko Moilanen (vas.) ja Paavo Peltomaa kokoavat linjalla C900-pyörösahakonetta.

Ylistaron Terästakomo Oy:n valmistama klapikone on kokenut melkoisen muodonmuutoksen 60 vuoden aikana.

Mallisto on muuttunut sirkkelistä isoiksi, ammattilaisten käyttämiksi klapitehtaiksi, päämarkkina-alueeksi vakiintunut Eurooppa, omistus siirtynyt Viitamäen perheyhtiöltä monialakonserni Terra Patris Oy:lle vuonna 2007 ja aputoiminimi sekä tuotemerkki Palax vakiintunut myös yrityksen ”nimeksi”.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää