Suomalainen Maaseutu

”Mieluummin sitä tekee päivännäöllä ja nukkuu yöt”

Metsäkoneurakoinnissa on tapahtunut huikea harppaus neljännesvuosisadassa. Kehitysvauhti on ollut niin hurjaa, että kannattavuus ei ole pysynyt mukana.
Ilpo Paananen
Jouni Mertanen on nähnyt metsäkoneurakoinnin nopean kehityksen. Tienatakseen puuta on saatava enemmän ja nopeammin tien varteen.

Polvijärveläinen Jouni Mertanen on toiminut päätoimisena metsäkoneurakoitsijana liki 25 vuotta. Sitä ennen hän ehti urakoida kotitilan hoidon ohessa. Metsäalan nosteen ansiosta töitä on viime vuosina riittänyt yllin kyllin.

"Silloin EU-jäseneksi liittymisen aikaan piti pohtia tulevaisuuttaan ja tulin siihen tulokseen, että on varmempaa panostaa metsäalalle", Mertanen kertoo.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Tenho Koponen alkoi valmistaa kaivuriinsa energiapuukouraa, kun markkinoilla olleet vaihtoehdot eivät tyydyttäneet – nyt yrityksellä on 3,5 miljoonan euron liikevaihto

Maitotilan sivutöinä aloitetusta koneurakoinnista tuli Kari Kempakselle pääammatti – liperiläinen viihtyy kaivurinpuikoissa vielä 45 vuoden jälkeen

Jussi Ryhänen raivaa työkseen metsää yhdyskuntarakentamisen tieltä – "Teen töitä lähinnä kaupungeissa, taajamissa ja teiden varsilla"

Veljekset eivät jääneet aikailemaan: Sukupolvenvaihdos, tuotantosuunnan muutos ja uusi pihatto vain parissa vuodessa – "On ollut melkoista haipakkaa"