Suomalainen Maaseutu

Lihakarjatila annostelee viljan siilosta jauhona naudoille

Evijärveläisten veljesten Jaakko ja Ville Latva-Rasulan Linnamaa Oy on Suomessa ensimmäinen lihakarjatila, joka ottaa käyttöönsä Dancornin kuivaavaan siiloon yhdistetyn purku- ja jauhatusautomatiikan.
Arto Takalampi
Linnamaa Oy:n uusi kuivaava siilo ja siihen yhdistetyt laitteistot ovat viimeisiä asennuksia vaille valmiina. Veljekset Ville (vas.) ja Jaakko Latva-Rasula käyvät vielä läpi työaikataulua siiloedustaja Harri Äijön kanssa. Laitteiston periaatetta esitellään myös KoneAgriassa.

Jaakko ja Ville Latva-Rasula halusivat nopeuttaa ja joustavoittaa viljankäsittelyä osana tilan lihatuotannon kehittämistä, kun eläinmäärä tuplattiin vuosi sitten 900 lihanautaan. Tuotannon laajentamiseen siivitti veljesten vahva usko kotimaisen naudanlihan tulevaisuuteen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Oma kaivinkone haukkui hintansa – tammikuussa valmistuu 24-vuotiaan Antti Pulkin uusi pihatto

Keski-Soinit siirtyvät robottinavettaan vaiheittain – "Haluamme olla sydänverellä ja sataprosenttisesti maidontuottajia"