Suomalainen Maaseutu

Lihakarjatila annostelee viljan siilosta jauhona naudoille

Evijärveläisten veljesten Jaakko ja Ville Latva-Rasulan Linnamaa Oy on Suomessa ensimmäinen lihakarjatila, joka ottaa käyttöönsä Dancornin kuivaavaan siiloon yhdistetyn purku- ja jauhatusautomatiikan.
Arto Takalampi
Linnamaa Oy:n uusi kuivaava siilo ja siihen yhdistetyt laitteistot ovat viimeisiä asennuksia vaille valmiina. Veljekset Ville (vas.) ja Jaakko Latva-Rasula käyvät vielä läpi työaikataulua siiloedustaja Harri Äijön kanssa. Laitteiston periaatetta esitellään myös KoneAgriassa.

Jaakko ja Ville Latva-Rasula halusivat nopeuttaa ja joustavoittaa viljankäsittelyä osana tilan lihatuotannon kehittämistä, kun eläinmäärä tuplattiin vuosi sitten 900 lihanautaan. Tuotannon laajentamiseen siivitti veljesten vahva usko kotimaisen naudanlihan tulevaisuuteen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Pihvikarjaliitto selvitti: Suoramyytyä lihaa ostaneet eivät enää halua vaihtaa marketin lihatiskiin – oikein brändätty pihviliha myy

Lihakauppias uskoo pihvikarjanlihan brändäykseen, tuottajat epäileväisempiä

100 euron kilohinta sopii laatulihaa arvostaville – kolminumeroinen luku ei pihvikarjankasvattajan kukkaroa lihota

Tällä tilalla ei tingitä ruuan laadusta, määrästä tai vahvuudesta: "Onnistunut ruokinta lähtee aina hyvistä komponenteista"