Suomalainen Maaseutu

Hellävaraista puunkorjuuta tarvitaan

Piha- ja puistopuiden korjuulle on kysyntää. Korjuukaluston pitää sopia pieniinkin paikkoihin ja kulkea jälkiä jättämättä.
Markku Pulkkinen
Peräkärry-kuormainyhdistelmän käyttö monipuolistui, kun Thomas Wikström siirsi nosturin kärryn aisalta traktorin takasiltaan. Palms-peräkärryn eturenkaissa on hydrauliset napamoottorit ja jarrut. Isot renkaat ovat hellävaraiset maapohjalle. Kuormaimen hydrauliikkaletkut kulkevat puomin sisällä ja nivelkohdissa ne on suojattu varren sisäpuolelle.

Kirkkonummelainen maa- ja metsätalousyrittäjä Thomas Wikström valjastaa Valtra N174 -traktoria, Palms-metsäperäkärryä ja Biojack-energiapuukouraa metsätien reunojen siistimisurakkaa varten. Syksyn työkalenteria täyttävät myös peltojen reunapusikoiden raivaukset. Kun maa jäätyy, siirtyy yhdistelmä tontti- ja puistopuiden kaatoon. Wikström pukee nykyään metsurin varusteet päälleen lähes joka arkipäivä ympäri vuoden.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää