Suomalainen Maaseutu

”Kranttu ei töiden suhteen saa olla” – Lapissa on toimeentulo hankittava pienistä puroista

Rovaniemeläinen maaseutuyrittäjä Juhani Torvinen hankkii toimeentulonsa maa- ja metsätaloudesta, vuokramökeistä, matkailusta ja konetöistä.
Arto Takalampi
Syyskuussa lomasesonkiin valmistautunut Juhani Torvinen korostaa palvelun merkitystä, vaikkapa saunaan valmiiksi tuotuja puita, myös mökkivuokrauksessa. Erämökissä tosin monet haluaisivat tehdä itse kaikki työt veden ja puiden kannosta alkaen, sillä se poikkeaa tyystin kotioloista

Rovaniemeläistä, Patokoskella asuvaa Juhani Torvista voi kutsua todelliseksi monialayrittäjäksi. Miehellä on monta rautaa tulessa, mutta sopivasti vuoden ympäri.

Palvelualttius korostuu usein sanana hänen puhuessa yrittäjyydestään. Vahvistusta tälle löytyy niin vuokramökkien vieraskirjoista kuin kommenttipalstoiltakin.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Tenho Koponen alkoi valmistaa kaivuriinsa energiapuukouraa, kun markkinoilla olleet vaihtoehdot eivät tyydyttäneet – nyt yrityksellä on 3,5 miljoonan euron liikevaihto

Maitotilan sivutöinä aloitetusta koneurakoinnista tuli Kari Kempakselle pääammatti – liperiläinen viihtyy kaivurinpuikoissa vielä 45 vuoden jälkeen

Jussi Ryhänen raivaa työkseen metsää yhdyskuntarakentamisen tieltä – "Teen töitä lähinnä kaupungeissa, taajamissa ja teiden varsilla"

Veljekset eivät jääneet aikailemaan: Sukupolvenvaihdos, tuotantosuunnan muutos ja uusi pihatto vain parissa vuodessa – "On ollut melkoista haipakkaa"