Suomalainen Maaseutu

Ranskalainen tuottaja saa paremman hinnan Omega-3-maidosta

Ranskalaisten maidontuottajien talous on tiukoilla. Kannattavuutta maidontuotantoon haetaan erikoistuotteilla, kuten runsaasti omega-3-rasvahappoa sisältävällä maidolla.
Markku Pulkkinen
Veljekset Jean-Charles (vas.) ja Didier Blanckaert ovat erittäin tyytyväisiä robottien myötä vähentyneeseen työmäärään. Lehmien 11 500 kilon keskituotos saadaan aikaan appeella, jossa on muun muassa sinimailasta, maissia, sokerijuurikasleikettä sekä pellavarouhetta ja -öljyä.

Veljekset Jean-Charles (45) ja Didier Blanckaert (50) pyörittävät kahden lypsyrobotin ja 75 lehmän maitotilaa Châlons-en-Champagnen kaupungin lähistöllä, 150 kilometriä Pariisista itään. Maitotila on huomattavasti keskimääräistä kannattavampi, sillä tila on saanut pidettyä tuotantokustannukset kurissa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää