Maaseudun Tulevaisuus

Suomalainen ruoka on katettu Lyonissa

Maaseudun Tulevaisuus 28.01.2015

Kaikki Bocuse d`Or -kokkikilpailun ruuat on tehty ja esitelty. Suomen edustaja Matti Jämsèn voi vain odottaa tuomarien lopullista valintaa voittajaksi.


Elo-säätiö
Matti Jämsénin ja Antti Lukkarin pääruoka syntyi lapinhelmikanasta.

LYON (MT)

Joka toinen vuosi pidettävä kokkien maailmanmestaruuskisa kestää kaksi päivää. Eilen ruuat valmisti 12 joukkuetta ja tänään oli Suomen ryhmän vuoro.

Kokonaiskisan tilanteesta ei valu ennalta mitään tietoja, sillä tuomarit ovat sulkeneet eiliset tulokset kirjekuoriin. Tosin ennakkosuosikit kokkaavat tänään.

"Norja on suurin suosikki. Heillä kuulemma on tuhannen hengen juhlat valmiina voiton johdosta", Elo-säätiön johtaja Seija Kurunmäki sanoo.

Elo-säätiö edistää suomalaista ruuanlaittokulttuuria ja vastaa Suomen osallistumisesta kilpailuun.

Keittiömestari Matti Jämsènin ja hänen avustajansa Antti Lukkarin kokkaus meni hyvin. Kurunmäki ei katsomoon huomannut vaikeuksia ja parivaljakon aikataulu piti.

Jämsènin ja Lukkarin taustavoimina ovat työskennelleet valmentaja Eero Vottonen ja joukkueen johtaja Pekka Terävä

Annos oli upean näköinen. Liha-annos oli lapinhelmikanaa.

Suomen teemana on Lapin luonto.

"20 prosenttiä pisteistä tulee siitä, miten tarina on kerrottu", Kurunmäki sanoo.

Katsomossa on suuren urheilujuhlan tunnelma. Norjalaiset huutavat kovimmin, mutta ääntä lähtee paikalla olevasta noin sadasta suomalaisestakin. Japanilaiset hakkaavat sinisissä kimonoissa puukauhoja yhteen.

Bocuse d`Orin voittaja julkistetaan noin kello 19 Suomen aikaa. Kilpailua voi vielä seurata netti-televisiosta.

Tulokset julkistetaan Bocuse d`Or -kisasivustolla
 

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT