Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Turun Konekeskus Oy

Tehokkaat ja ketterät kuormaajat monipuolisiin tehtäviin

Schäffer tarjoaa laajan malliston kuormaajia. Mallistoista löytyy kone niin rakennustyömaalle kuin puutarhaan.

Schäffer on aina valmistanut laadukkaita ja helppokäyttöisiä koneita, joita ensikertaakin ajavan on helppo ja selkeä ohjata. Tämä sama ideologia näkyy vahvasti myös nykyisessä mallistossa ja koneiden hallintalaitteissa. Kuormaajat ovat työpareja, joiden kanssa arki sujuu mutkattomasti.

Tärkeintä meille on, että kuormaaja on asiakkaan näköinen kone. Kuormaajan on oltava tarpeisiin sopiva ja toimittava kaikissa arjen askareissa, aina maatiloilta pienempiin puutarhoihin. Koska asiakas on aina oikeassa, olemme kuunnelleet asiakkaittemme palautetta koneista ja siitä, kuinka heidän koneensa ovat toimineet käytännössä. Asiakaskokemuksia on kertynyt niin isosta karjatilan kuormaajasta, pienemmästä puutarhapuolen koneesta.

Tehokas karjatilan kone

Limingassa, Virkkulan kylällä sijaitsee Niemelän Tila Oy:n luomutila, jonka isäntänä toimii jo neljännessä sukupolvessa Marko Pietilä. Viimeiset 25 vuotta tila on toiminut emolehmätilana, jossa kasvatetaan pihvirotuista vasikkaa loppukasvattajille.

Päivittäisiä askareita tilalla riittää aina lannanluomisesta ruokintaan, jolloin kaveriksi tarvitaan näppärää konetta. Marko kertoo, että tilalla pohdittiin vaihtoehtoja etukuormaintraktorille, kun tiloissa tarvitaan ketterää, kuitenkin tehokasta työkonetta. Koettiin, että uusi traktori voisi olla liian suuri tiloihin. Pian vaihtoehdoksi eteen tuli Schäffer-kuormaaja, jossa kiinnitti huomiota koneen tehokkuus sekä nopeus. Kempeleessä sijaitsevan Lakkapään kanssa yhteistyössä he pääsivät kokeilemaan Schäffer-kuormaajaa koeajon avulla. Sille tielle jäätiin, kun kuormaaja huomattiin heidän tarpeensa täyttäväksi. Keväällä 2020 kuormaaja päivitettiin uuteen, Schäfferin 8620 T -malliin, joka on tilalla jo kolmas isompi Schäffer.

Hyvä näkyvyys hytistä on tärkeää

Uusi kuormaaja on päivittäisessä käytössä tehostanut huomattavasti tilakeskuksessa tehtävien töiden aikaa. Työtunteja kuormaajalle kertyy vuodessa noin 500, joka on tiputtanut kahdelta traktorilta työtunteja yhteensä jopa 1000 tunnin verran. Kuormaaja on pääasiallisesti käytössä eläinten ruokinnassa, mikä suoritetaan päivittäin. Lisäksi kuormaaja toimii apuna lannankäsittelyssä, nostotehtävissä ja myös lumitöissä. Marko toteaa, että kone on heidän tiloihinsa sopivan kokoinen, hänelle tärkeän ominaisuuden ansiosta: kone on tehokas ja ketterä, sekä tarjoaa hyvän näkyvyyden.

Hyvä näkyvyys kuormaajan hytistä on erityisen tärkeää, kun kuormaajan kanssa liikutaan eläinten keskellä. Marko korostaakin, että kone koneelta on hytin näkyvyys vain parantunut. Tämä on positiivinen huomio kehityksestä, ajateltuna erityisesti käyttöön, jossa liikutaan eläinten keskellä. Lisäksi hän kiittelee koneen nostovoimaa. Kokoonsa ja ketteryyteensä nähden koneen nostovoima on erinomaisella tasolla, hyvin riittävä heidän tarpeisiinsa. Hän lisää myös, että tilalla on kokeiltu muitakin kuormaajia, mutta minkään muun merkin kone ei ole vielä heidän tarpeitaan täyttänyt yhtä hyvin. Isompia vikoja koneessa ei ole esiintynyt. Varaosia tai huoltoa tarvittaessa apua on saatu niin Lakkapään Kempeleen pisteeltä kuin Turun Konekeskuksen pääkonttoristakin.

Pienempi Schäffer-kuormaaja on ketterä työpari omenapuiden väliin

Paimiossa, Pakurlan tilaa isännöi Matias Lampinen. Päätuotantosuuntana on tilalla omenapuiden kasvatus. Ahtaisiin puidenväleihin työkaluksi on valikoitunut Schäffer 2630. Kone sopii erinomaisen hyvin omenapuiden lomaan pienen raideleveytensä, sekä ketterän ohjautuvuuden ja liikkuvuuden ansiosta.

Pääasiallinen tehtävä tällä koneella on kuljettaa omenoiden poimintalaatikoita puurivien väleistä peräkärryn kyytiin, josta ne viedään edelleen lajitteluun. Lisäksi konetta käytetään muissakin tilan kuormaustöissä, mihin normaalisti tulisi valittua etukuormaajatraktori. Schäffer on tähän helppo kulkupeli ja myös nostovoimaa löytyy pienestäkin koneesta, 700 kg lannoitesäkki nousee koneen kanssa helposti. Myös pienkuormaimen omamassa on pieni, 2100 kg, jolloin sitä on helppo liikutella esimerkiksi henkilöauton perässä lavetilla. Lisäksi kyseisen Schäffer-mallin erityisen hyväksi herkille nurmipinnoille tekee leveät renkaat. Tiukassakaan käännöksessä nurmen pinta ei rikkoonnu, jolloin säästytään nurmikon uusintakylvöiltä.

Kyseinen kone tuli tilalle, kun tilalla järjestettiin työnäytös. Näytöksessä Matias pääsi kokeilemaan kuormaajaa ja totesi, että se olisi heidän tilalleen juuri sopiva työkone. Kaupat tehtiin ja nyt Schäffer on ollut käytössä noin vuoden verran tilalla. Tunteja kuormaimeen on kertynyt noin 150, mutta Matias korostaa, että vaikka määrä onkin vähäinen, jokainen tunti on korvaamaton.

Kuormaajat myös kiinteistöpuolen tarpeisiin

Schäfferin mallistovalikoimaan sisältyy erityisesti kiinteistöurakointiin suunniteltu keltainen linja. Kyseisestä mallistosarjasta löytyvät mm. 2445 S sekä 6680 Z. Yksi keltaisen mallin kiinteistöpuolen kuormaaja löytyy Auran Kuljetuspalvelulta. 5470 Z mallin kuormaaja on ollut käytössä kiinteistöjen pihojen ja teiden puhdistuksessa. Koneissa on punaisiin verrattuna hieman kattavampi vakiovarustelu, kuten koneen lisävarustelukin. Merkittävin ero punaisiin verrattuna on puomin nivelpiste, joka on huomattavasti matalammalla. Tämä parantaa oleellisesti näkymää hytistä työlaitteille.

Turun Konekeskus Oy on toiminut saksalaisten Schäffer-kuormainten maahantuojana jo yli 20 vuotta. Tänä aikana koneet ovat kehittyneet jatkuvasti, tarkoituksenaan vastata entistä paremmin ja monipuolisemmin koneiden käyttäjien tarpeisiin.

Kun esimerkiksi StageV-luokka tuotiin valmistajien keskuuteen, oli Schäffer yksi ensimmäisistä kuormainten osalta, joka alkoi uudistaa mallistoaan täyttämään tämän päästöluokan. Tällä hetkellä mallistosta löytyy laaja valikoima koneita maatiloille, kiinteistöhuoltoon, rakennustyömaille jne. Tutustu lisää Schäffer-kuormaimiin verkkosivuillamme!

Mainos: Turun Konekeskus Oy

Lue lisää