Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Sabora Pharma Oy

Turvakengät suojaavat tehokkaasti mutta tuntuvat jalassa lenkkitossuilta

Turvakengät ovat tuttu turvavaruste rakentajan jalassa. Maassa törröttävät terävät esineet, kuten naulat, tai putoavat painavat esineet, kuten työkalut tai parrun pätkät, eivät pääse aiheuttamaan vakavia vammoja.
Hyvät työkengät tukevat jalkaterveyttä ja tuntuvat mukavilta vielä päivän päätteeksikin.
Hyvät työkengät tukevat jalkaterveyttä ja tuntuvat mukavilta vielä päivän päätteeksikin. 

Rakentamisen lisäksi turvakengät sopivat erinomaisesti maatilan töihin navettaan ja koneurakointiin. Eläinten liikkeitä ei voi aina etukäteen ennustaa, mutta laadukkaat turvakengät pitävät jalat turvassa tiukoissakin paikoissa. Työkoneita korjatessa ja säätäessä turvakengät suojaavat jalkoja kolhuilta.

Pihalla, navetassa ja pihatossa on epätasaisia kohtia, ja etenkin talviaikaan liukas keli aiheuttaa erilaisia venähdyksiä, nyrjähdyksiä ja vakavampiakin haavereita. Siksi on tärkeää, että turvakengät pitävät hyvin vaihtelevallakin alustalla.

Jalka voi hyvin vielä työpäivänkin jälkeen

Ergonomiset kengät vähentävät rasitusta jaloissa ja siten myös muualla kehossa. Jos jalkaan kohdistuu päivän mittaan vääränlaista rasitusta tai kenkä aiheuttaa virheasentoja, vaikutukset voivat tuntua niskassa asti. Niinpä laadukkaat turvakengät ovat pitkän ajan satsaus koko terveyteen.

Laadukkaat Airtox-turvakengät pitävät jalat suojassa pistoilta ja iskuilta, mutta ovat lisäksi ergonomiset ja mukavat. Ne tukevat jalkaa ja istuvat kuin lenkkitossut.

Timo ja Niina Jokinen käyttävät Airtox-turvajalkineita mökkinsä remontoinnissa.
Timo ja Niina Jokinen käyttävät Airtox-turvajalkineita mökkinsä remontoinnissa. 

– Raskaissa turvakengissä jalat saattavat helposti rasittua ja jalkoihin voi tulla kantaluupiikin oireita, mutta Airtoxit rullaavat kevyesti ja tuntuvat jalassa samalta kuin hyvät lenkkitossut, kertoo Timo Jokinen Mökkipelastajat Oy:stä.

Hän käyttää turvakenkiä remontoidessaan mökkiä vaimon kanssa, ja molemmille on löytynyt Airtoxeista mielekäs malli. Jokiset ovat myös huomanneet, että Airtoxit pysyvät hyvänä kovassakin käytössä.

– Meillä Airtoxit ovat olleet käytössä vuoden ajan, eivätkä ne ole menneet miksikään kovassakaan käytössä, hän kertoo.

Varreton sneaker-tyylinen turvakenkä näyttää hyvältä ja tuntuu mukavalta.
Varreton sneaker-tyylinen turvakenkä näyttää hyvältä ja tuntuu mukavalta. 

Kestävä ja tyylikäs turvakenkä

Airtox-turvakenkiä on saatavana varrellisina ja varrettomina malleina tarpeen ja kelin mukaan.

Varrellinen malli on parempi valinta silloin, kun tarvitaan suojaa nilkoille tai työskennellään ulkona kuraisissa tai kylmissä olosuhteissa. Varreton sneaker-tyylinen turvakenkä puolestaan on erityisen kevyt ja tyylikäs. Se näyttää nuorekkaalta vapaa-ajan jalkineelta, vaikka onkin täysverinen työkenkä.

Airtoxit on kehitetty mahdollisimman mukaviksi ja turvallisiksi, mutta niissä ei ole tingitty yhtään ulkonäöstä, Jokinen kehaisee.

askelterapia.com

Mainos: Sabora Pharma Oy

Lue lisää