Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Solar Water Solutions Oy

Aurinkoenergialla laadukasta juomavettä suoraan Itämerestä

Riitta ja Jaakko ovat mökkeilleet Porvoon ulkosaaristossa jo 15 vuotta. Alussa juomavedet kuljetettiin kaupungista, mutta vedenpuhdistuslaite helpotti elämä saaressa valtavasti: nyt laadukasta vettä tehdään itse merivedestä ja vieläpä ekologisesti aurinkoenergialla. Laitetta voi käyttää verkkovirrallakin energiatehokkaasti.
Jaakko ja Riitta arvostavat, että laitteisto toimii ekologisesti aurinkosähköllä. Korkealaatuista juomavettä riittää, ja nyt saunassakin voi peseytyä makealla levättömällä vedellä.
Jaakko ja Riitta arvostavat, että laitteisto toimii ekologisesti aurinkosähköllä. Korkealaatuista juomavettä riittää, ja nyt saunassakin voi peseytyä makealla levättömällä vedellä. 

SolarRO-puhdistuslaite poistaa vedestä suolan ja kaikki epäpuhtaudet. Se toimii aurinkoenergialla tuottaen 60 litraa tunnissa hyvää juomavettä suoraan Itämerestä.

– Vedentekolaitteen ansiosta voimme viettää pidempiäkin aikoja mökillä, eikä sinne tarvitse enää kantaa vettä. Saamme hyvänmakuista juomavettä helposti ja edullisesti, Riitta kertoo.

Mökkitalkkareina toimivat Jaakko ja Riitta arvostavat sitä, että vedenpuhdistuslaitteisto toimii aurinkosähköllä.

– Ekologiset asiat ovat entistä tärkeämpiä. On siis loistojuttu, että laitteisto toimii aurinkosähköllä. On myös ihana tiskata hyvällä makealla vedellä, eikä keitetyllä merivedellä.

Kun Riitan ja Jaakon lapsenlapset tulevat käymään saaressa, vedentekolaite on hyödyksi myös saunalla: käänteisosmoositeknologia puhdistaa merivedestä suolan lisäksi turvallisesti myös levämyrkyt. Jos meressä on sinilevää, vettä ei suositella käytettävän pesuvetenä eikä sitä saa käyttää löylyvetenä, joten vedenpuhdistuslaitteesta on iso hyöty.

Puhdista vetesi ekologisesti SolarRO-laitteella merestä, epäpuhtaasta järvestä, joesta ja suolaisesta kaivosta:

– jätä vesipullot kauppaan

– unohda dieselillä toimivat laitteet

+ tee vetesi omasta mökkirannasta

+ toimii myös uusiutuvalla energialla

+ pienennä hiilijalanjälkeäsi.

SolarRO-vedentekolaitteen ansiosta saareen ei enää tarvitse kantaa vettä, mikä on iso helpotus.
SolarRO-vedentekolaitteen ansiosta saareen ei enää tarvitse kantaa vettä, mikä on iso helpotus. 

Suomalaista vedenpuhdistuslaatua

SolarRO tekee mökkirannan merivedestä juomakelpoista vettä, mutta lisäksi se puhdistaa huonolaatuisen porakaivo- tai rengaskaivoveden. Puhdasta juoma- ja käyttövettä syntyy ympäristöystävällisesti aurinkoenergialla, kuten Riitan ja Jaakon mökillä, mutta myös verkkovirran käyttö on mahdollista.

SolarRO-vedenpuhdistuslaitteet ovat kotimaisia laitteita, jotka on kehitetty ja valmistettu Suomessa laadukkaista komponenteista. Ruokaviraston hyväksymä laboratorio on testannut SolarRO:n tuottaman veden ja todennut sen korkealuokkaiseksi sekä juomavedelle asetetut laatuvaatimukset täyttäväksi.

Tee vetesi omasta mökkirannasta ja säästä kuluja sekä ympäristöä:

– ei enää dieselkuluja veden kuljettamisesta

– ei enää muovipullojen kuluttamista

+ markkinoiden energiatehokkain vedentekolaite

+ voit tehdä vettä myös aurinkovoimalla – pouta ei maksa penniäkään.

Laitteessa on eri kokoluokkia. Omaan käyttöön sopiva malli valitaan sen mukaan, miten paljon puhdasta vettä mökillä tai omakotitalossa tarvitaan: SolarRO MINI 150 tuottaa järvi-, joki-, tai kaivovedestä juomavettä 150 litraa tunnissa ja merivedestä 60 litraa tunnissa. SolarRO MINI 75 combi tuottaa järvi-, joki- tai kaivovedestä 75 litraa tunnissa ja merivedestä 40 litraa tunnissa.

SolarRO MINI on helppo kytkeä suoraan aurinkopaneeliin, verkkovirtaan tai generaattoriin. Laitteen huollon voi tehdä vaivatta itse: esisuodattimet tulee vaihtaa kohteen raakaveden likaisuuden mukaan, tyypillisesti 1–3 kuukauden välein, ja käänteisosmoosikalvot kolmen–viiden vuoden välein.

↑Vedenpuhdistuslaite tekee mökkeilijästä omavaraisen juoma- ja käyttövedessä. SolarRO poistaa merivedestä suolan, levän, bakteerit, virukset ja muut epäpuhtaudet, ja sillä voi puhdistaa myös huonolaatuisen kaivoveden.
↑Vedenpuhdistuslaite tekee mökkeilijästä omavaraisen juoma- ja käyttövedessä. SolarRO poistaa merivedestä suolan, levän, bakteerit, virukset ja muut epäpuhtaudet, ja sillä voi puhdistaa myös huonolaatuisen kaivoveden. 

Käänteisosmoosi poistaa suolan ja epäpuhtaudet

SolarRO MINI -laitteen puhdistusteknologia perustuu käänteisosmoosimenetelmään, jossa erotetaan raakaveteen liuenneet suolat ja epäpuhtaudet. Laite poistaa vedestä suolan, bakteerit, virukset, lääkejäämät, fluoridit, radonin, mikromuovit ja muut haitalliset aineet.

Prosessin lopuksi vesi kulkee aktiivihiilisuodattimen ja UV-desinfiointilaitteen läpi varmistaen veden hyvän maun ja täydellisen puhtauden. Vedestä tulee laadultaan erinomaista ja hyvänmakuista, eikä puhdistusprosessissa käytetä kemikaaleja.

SolarRO MINI on suunniteltu täysin automaattiseksi, eikä sitä tarvitse säädellä puhdistuksen aikana. Vedenpuhdistusprosessissa raakavesi nostetaan ensin käänteisosmoosilaitteelle nostopumpulla, joka käynnistyy automaattisesti samaan aikaan kuin käänteisosmoosilaite.

Puhdistettu vesi johdetaan säiliöön, jonka koko voi olla esimerkiksi 100–300 litraa. Vesisäiliössä on kätevä pintakytkin, joka huomaa, kun tankin veden pinta saavuttaa ennalta määrätyn alarajan, ja käynnistää laitteen tuottamaan lisää vettä. Kytkin myös pysäyttää laitteen ja pumpun automaattisesti.

Puhdas vesi voidaan ottaa säiliön hanasta tai jakaa erillisen vesiautomaatin avulla paineellisena kiinteistön vesipisteisiin.

Saaristossa juomavettä voi tehdä helposti ja energiatehokkaasti omasta rannasta Solar Water Solutionsin järjestelmällä. Katso video!

solarwatersolutions.fi

Mainos: Solar Water Solutions Oy

Lue lisää