Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Suomen Ilmakuva Oy

Ikuista oma kotitilasi näyttäväksi ilmakuvatauluksi

Suomen maaseutua, metsää ja kaupunkeja on valokuvattu ilmasta 1950-luvulta lähtien. Ammattimaiset ilmavalokuvat menneisyydestä tähän päivään ovat arvokas osa maamme historiaa, joka on helppo tuoda osaksi nykypäivää, oman tilan ja talon sisustukseen.
Ilmakuva-arkisto sisältää mittavan määrän suomalaista historiaa ja havainnollistaa maamme kehittymistä vuosikymmenien ajalta.
Ilmakuva-arkisto sisältää mittavan määrän suomalaista historiaa ja havainnollistaa maamme kehittymistä vuosikymmenien ajalta. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Miljoonien kuvien ilmakuva-arkisto käytettävissäsi

Suomen Ilmakuva Oy hallinnoi laajaa, noin 4,5 miljoonan kuvan ilmakuva-arkistoa. Arkisto sisältää kuvia Suomesta vuosikymmenten ajalta, luovutettua Karjalaa myöten.

Kuvakokoelmaan kuuluvat muun muassa Keijo Kääriäisen yli 800 000 valokuvaa erityisesti Etelä-, Itä- ja Keski-Suomesta, Maaseudun Lentokuvauksen 100 000 mustavalkokuvan arkisto Länsi-Suomen alueen kuvista sekä Koististen veljesten 400 000 kuvaa ympäri Suomea.

”Kuva-arkiston kuvista voi tehdä tiedusteluja maksutta”, kertoo toimitusjohtaja Tom-Peter Johansson Suomen Ilmakuva Oy:stä.

Kotisivujemme kautta tai puhelimitse tehdyn kuvatiedustelun saatuamme tutkimme kuva-arkistomme. Mikäli haluttu kuva määritellystä alueesta ja kohteesta löytyy niin asiakas voi tehdä taulutilauksen.”

Valokuvat osana sukututkimusta

Sukututkimus on suosittu harrastus: oma ja suvun historia kiinnostaa kaiken ikäisiä. Digitaalisten arkistojen ansiosta sukututkimusta voi tehdä helposti omalta tietokoneelta käsin.

Karttapalvelun avulla voit selvittää esimerkiksi maa- tai metsätilan sijainnin, tietyillä alueilla jopa 1800-luvulta lähtien.
Karttapalvelun avulla voit selvittää esimerkiksi maa- tai metsätilan sijainnin, tietyillä alueilla jopa 1800-luvulta lähtien. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Vanhojen karttojen sisältämien tietojen avulla arkistoiduista ilmakuvista voi tarkastaa, löytyykö esimerkiksi sukutila rakennuksineen kuviin taltioituna. Digitaaliseen karttapalveluun pääsee suoraan Suomen Ilmakuvan kotisivuilta.

Laadukas ilmakuva omalle seinällesi — katso video!

Ilmakuvataulun voi toteuttaa esimerkiksi kevyelle Kapa-levylle, MDF-levylle, alumiinille ja kankaalle pohjustettuina ja UV-suojattuna.

Ilmakuvataulu on myös oivallinen lahjaidea

Historiallisesta ilmakuvasta toteutettu taulu ilahduttaa myös lahjana, olipa sitten kyse syntymäpäivästä tai muusta juhlasta.

Alpo Ikonen sai 80-vuotislahjaksi sukulaisiltaan taulun vanhasta kotitilastaan, joka on ikuistettu mustavalkokuvaksi 17. kesäkuuta 1961.
Alpo Ikonen sai 80-vuotislahjaksi sukulaisiltaan taulun vanhasta kotitilastaan, joka on ikuistettu mustavalkokuvaksi 17. kesäkuuta 1961. Kuva: Alpo Ikonen

SUOMEN ILMAKUVA OY

Suomen Ilmakuva Oy on toiminut jo yli 35 vuotta. Kuvaustoimintamme on alan yrityksistä maan laajinta. Kuva-arkistomme kattaa kuvia Suomesta 1950-luvulta alkaen, käsittäen yhteensä yli 4,5 miljoonaa kuvaa, luovutettua Karjalaa myöten.

www.suomenilmakuva.fi

Mainos: Suomen Ilmakuva Oy

Lue lisää