Mainos: Koli24.fi

Vaivaton ja viihtyisä vuokramökki tekee kotimaan lomasta täydellisen

Vuokramökki sopii kotimaanmatkailijan tukikohdaksi tai pidemmän ajan lomanviettopaikaksi, koska varustetasot ovat kohdillaan eikä mökkivieraan tarvitse kantaa huolta mökin ylläpidosta.

Vuokramökit kiinnostavat yhä useampaa kotimaan matkailijaa. Mökin vuokraus onkin loistava tapa nauttia pitkistä lomista mutta myös lyhyemmistä vapaista.

Mökillä saa oman rauhan ja pääsee luonnon lähelle, mutta koska se ei ole oma, kaikki huolehtiminen ja ylläpito jää pois: mökkeilijä voi saapua yhä uudestaan hyvässä kunnossa olevaan lomaparatiisiin ja lähteä loman jälkeen kotiin ilman murehtimista.

Vuokraamalla mökkejä eri paikoista pääsee nauttimaan kotimaasta monin tavoin ja tutustumaan seutuihin omasta turvallisesta ja viihtyisästä tukikohdasta käsin. Etenkin nyt, kun ulkomailla reissaaminen on koronan takia vaikeutunut, ennätysmäärä ihmisiä on suunnannut vuokramökille, mutta on kotimaan matkailu kasvattanut suosiotaan jo ennen koronaakin.

Vuokramökki tuo elämään mahdollisuuksia tehdä yhä uudestaan valintoja siitä, missä haluaa lomailla. Yhteen paikkaan ei tarvitse jämähtää – vaikka moni palaakin tutulle seudulle vuosi toisensa jälkeen ja jotkut jopa samaan mökkiin.

Käy katsomassa Koli24:n Kolin mökit ja varaa loma kansallismaisemiin.

Kolin näkumät Pielisen yli tarjoilevat suomalaista luontoa aivan kauneimmillaan.
Kolin näkumät Pielisen yli tarjoilevat suomalaista luontoa aivan kauneimmillaan. Kuva: Pixabay.com

Kolin mykistäviin maisemiin

Koli, jossa on tarjolla monia upeita vuokramökkejä, on luonnon kauneudessa vertaansa vailla oleva lomakohde. Sen maisemat Pohjois-Karjalan korkeimmilta vaaroilta ovat yksi kuvatuimmista luontokohteista Suomessa. Pielisen järven yli siintäviä näkyviä ei voi kunnolla edes sanoin luonnehtia, vaan ne on nähtävä itse.

Kolin kansallispuisto ja sitä ympäröivä luonto tarjoavat suomalaisen kansallismaiseman tunnelmaa parhaimmillaan, ja sieltä ovat myös inspiraatiota hakeneet useat taiteilijamme, kuten kansallissäveltäjämme Jean Sibelius.

Kolilla kannattaa käydä mihin tahansa vuodenaikaan, niin kesällä kuin talvellakin, sillä kansallispuiston upeat maisemat tarjoavat eri aikoina erilaisia ainutkertaisia elämyksiä. Kolilla voi viettää aktiivista liikunnallista lomaa, rentoutua luonnon helmassa ja kylpylässä tai tehdä etätöitä. Useimmat yhdistävät nämä kaikki.

Vuokramökit sijaitsevat hyvillä paikoilla

Loma-Kolin lomamökit sijaitsevat noin kuusi kilometriä Kolin kylän keskustasta pohjoiseen Käränkälammen ja Pielisen välissä. Suurin osa Kolin mökeistä onkin juuri Loma-Kolilla ja tarjoilevat oivan tukikohdan tehdä vaelluksia ja hiihtoretkiä.

Loma-Kolilla ei ole laskettelurinteitä, mutta Ukko-Kolin rinteet sijaitsevat vain noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä. Samasta paikkaa Ukko-Kolin rinteiden ääreltä löydät myös suositun Koli Relax Spa -kylpylän.

Koli24-sivustolla löydät myös kaksi luksusmökkiä Juuasta. Katso tästä koko mökkitarjonta.

Luksusmökit, isot mökit sekä edulliset vaihtoehdot samalta sivustolta

Kolin mökeissä on erilaisia varustelutasoja, joten jokaiseen makuun ja tarpeeseen löytyy varmasti sopiva.

Niin sanotuissa luksusmökeissä on sauna, vähintään kahdesta kolmeen makuuhuonetta, poreamme ja oma ranta. Ne sijaitsevat lähellä Kolin tai Juuan keskustaa ja aktiviteetteja. Sisustus on viimeistelty ja mökissä on vielä mahdollisesti autopaikka, nettiyhteys, älytelevisiot ja venekin. Luksusmökistä ei siis puutu juuri mitään.

Edullisemmatkin mökit tarjoavat ihania mökkikokemuksia, ja niissäkin on sauna, oma ranta, vene, grilli ja muut mökin perusmukavuudet.

Isot mökit ovat tarkoitettu ryhmille, joiden henkilömäärä alkaa lähennellä kymmentä. Loma-Kolilla sijaitseva Pielusrinne-mökki esimerkiksi majoittaa jopa 12 henkeä kerrallaan, joten se sopii mainiosti isommallekin ryhmälle.

Pidä Koli24 mielessä, kun etsit seuraavaa vuokramökkiä kotimaan matkallesi!

koli24.fi

Mainos: Koli24.fi

Lue lisää