Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Enervent

Vaihda vanha Kotilämpö-kone uuteen – säästät kuluja ja hermojasi

Vanhan ilmalämpölaitteen vaihto uuteen Enervent Salla Kotilämpö -laitteeseen onnistuu ilman vaivalloista remonttia. Sen jälkeen kodissa on energiatehokas järjestelmä ja parempi sisäilma. Etsi lähin jälleenmyyjä kätevästi postinumerolla.
Ilmalämmitys oli erittäin suosittu järjestelmä 1970- ja 80-luvun taloissa. Vanhat ilmalämpölaitteet alkavat kuitenkin tulla elinkaarensa päähän, mutta niiden vaihto uuteen Enervent Salla Kotilämpö -laitteeseen onnistuu ilman vaivalloista remonttia.
Ilmalämmitys oli erittäin suosittu järjestelmä 1970- ja 80-luvun taloissa. Vanhat ilmalämpölaitteet alkavat kuitenkin tulla elinkaarensa päähän, mutta niiden vaihto uuteen Enervent Salla Kotilämpö -laitteeseen onnistuu ilman vaivalloista remonttia. 

Ilmalämmityksessä yhdistyy fiksusti ilmanvaihto ja lämmitys, joten se oli suosittu ratkaisu 1970- ja -80-luvulla. Arviolta 70 000 omakoti- ja rivitaloon asennettiin tuolloin Kotilämpö-ilmalämmitysjärjestelmä.

Tuon ajan järjestelmät ovat tulleet käyttöikänsä päähän ja uuden hankkiminen on nyt ajankohtaista. Lähin jälleenmyyjä löytyy kätevästi täältä postinumeron avulla.

Ilmalämpöjärjestelmä kannattaa päivittää Enervent Salla Kotilämpö eAir -laitteella, joka varta vasten kehitettiin korvaamaan oman aikansa suosituin ilmalämpölaite Valmet Kotilämpö.

Enervent Salla Kotilämpö eAir -kone on samankokoinen kuin vanha Valmet Kotilämpö, joten asentaminen vanhan laitteen tilalle on helppoa eikä isompia remonttitöitä tarvita. Enervent Salla Kotilämpö sopii muidenkin järjestelmien tilalle.

Uudessa versiossa on huomattavasti tehokkaampi lämmön talteenotto kuin vanhassa, ja siksi järjestelmä on selvästi energiatehokkaampi. Koska uusi laite suodattaa paremmin kuin vanha, sisäilma muuttuu vaihdon jälkeen puhtaammaksi ja raikkaammaksi. Automatiikan ja helpon ohjauksen ansiosta myös käyttäminen helpottuu.

Uusittu ilmalämmityslaite oikeuttaa myös parempaan arvosanaan energiatodistuksessa, mikä helpottaa kiinteistön myyntiä sen tullessa ajankohtaiseksi.

Kun vaihdat vanhan ilmalämmitysjärjestelmäsi Enervent Salla Kotilämpöön, saat seuraavia etuja:

  • raikkaampi sisäilma
  • energiansäästö
  • edullisempi remontti
  • huolettomuus lämmittämisessä
  • kotisi saa paremman arvosanan energiatodistuksessa.
Kun vanha ilmalämpökone on tullut tiensä päähän....
Kun vanha ilmalämpökone on tullut tiensä päähän.... 
...tilalle sopii täydellisesti uusi Salla Kotilämpö -kone.
...tilalle sopii täydellisesti uusi Salla Kotilämpö -kone. 

Vaivaton remontti

Kun vanha ilmalämpölaite tulee käyttöikänsä päähän, ei siis tarvita vaivalloista ja kallista remonttia: vanhan ilmalämmityslaitteen tilalle vain vaihdetaan Salla Kotilämpö. Vanhan Valmet Kotilämpö -laitteen alajakolaatikko käy suoraan uuteen laitteeseen, ja muihin ilmalämmityslaitteisiin rakennetaan tarvittaessa siirtokaulus.

Vaihto kannattaa, sillä vanhan ilmalämmityslaitteen vaihtaminen uuteen vastaavaan tulee paljon edullisemmaksi kuin koko lämmitys- ja lämmönjakojärjestelmän uusiminen.

Ilmanvaihtokanavia ja niiden kulkuja muokataan jonkin verran sopimaan nykyaikaiseen järjestelmään. Esimerkiksi jäteilmakanava on kondenssieristettävä, koska uusi laite on huomattavasti energiatehokkaampi kuin vanha ja jäteilmakanava menee reilusti pakkasen puolelle.

Aiemmin liesituuletin yhdistettiin ilmanvaihto- tai ilmalämmityslaitteeseen, mutta enää sitä ei suositella. Siispä remontin yhteydessä liesituuletin vaihdetaan ja sille tehdään oma kanava katon läpi. Remontin yhteydessä puhdistetaan myös ilmanvaihtokanavat, mikä pitäisi joka tapauksessa tehdä vähintään 10 vuoden välein.

Työ vie kolmesta neljään päivään, eikä kotoa tarvitse lähteä remontin ajaksi mihinkään. Vaihtotyön osuudesta saa kotitalousvähennystä.

Helppokäyttöinen ohjaus ja huoleton arki

Enervent Salla Kotilämpö on täysin nykyaikainen järjestelmä, jossa on energiatehokkaat tasavirtapuhaltimet ja tehokas lämmön talteenotto.

Vanhan laitteen ristivirtalämmönsiirtimen sijaan Salla Kotilämmössä on Enervent-ilmanvaihtolaitteista tuttu pyörivä lämmönsiirrin, jolla on yli 80 prosentin hyötysuhde.

Asukkaiden ei liiemmälti tarvitse puuttua ohjaukseen – järjestelmä on siis huoleton.

Kosketusnäytöllistä eAir-ohjainpaneelia on mukava ja helppo käyttää.
Kosketusnäytöllistä eAir-ohjainpaneelia on mukava ja helppo käyttää. Kuva: Hans Koistinen

Monipuolinen säätöjärjestelmä ohjaa laitekokonaisuutta automaattisesti, ja huonelämpötila-anturi kuuluu pakettiin. Laite säätyy joko poistoilman lämpötilan tai huonelämpötilan mukaan sekä huomioi sisäilman kosteus- ja hiilidioksiditasoja ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa.

Ilmanvaihtoa ohjataan ilmanvaihtolaitteen monipuolisella ja erittäin helppokäyttöisellä ohjausjärjestelmällä. Kosketusnäytöllisen eAir-ohjainpaneelin käyttäjäystävällisyyteen on satsattu kehitystyössä erityisen paljon. Valikot ovat selkeitä ja paneelissa on useita pikatoimintoja yksiselitteisine symboleineen. Valita voi muun muassa kosteustehostuksen ja kesäyöviilennyksen.

Laitetoimitukseen sisältyy myös eAir web -käyttöliittymä, jolla laitetta voi ohjata ja seurata internetissä.

enervent.fi

Mainos: Enervent

Lue lisää