Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Antti-Teollisuus Oy

Asennusvalmis kuivuri säästää energiaa ja kustannuksia

Antti Plug&Dry -kuivurit ovat edistyksellisellä teknologiallaan korvanneet perinteisiä viljankuivurimalleja. Nyt kuivurin voi rakentaa vapaasti valittavista, valmiiksi sähköistetyistä modulaarisista osista.
Kuivurimalliston perustana ovat kaikki Antin valmistamat koneistot ja laitteet, joiden tilavuudet ovat 16-101 m³.
Kuivurimalliston perustana ovat kaikki Antin valmistamat koneistot ja laitteet, joiden tilavuudet ovat 16-101 m³. Kuva: Antti-Teollisuus Oy

Moduuliajattelun perustana viljankuivureissa on pitkälle viety esivalmistus. Kuivurin koneistot ovat asennusvalmiita ja sähköistettyjä. Moottoreissa ja johtosarjoissa on liittimet valmiina. Lisäksi valmiiksi kasatut kennot, yläsäiliöt ja katto kaiteineen nopeuttavat rakentamista.

”Olemme kehittäneet Plug&Dry -kuivureita asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Nyt asiakkaille voidaan räätälöidä kuivuri heidän tarpeitaan vastaavaksi laitteeksi”, kertoo Antti-Teollisuuden viljankuivaustoimialan kaupallinen johtaja Jouni Virtaniemi.

”Muun muassa uuni, energialähde ja aksiaalipuhallin on valittavissa koneiston kokoluokan ja halutun tehon mukaan.”

Kun moduulit ovat pitkälle esivalmistettuja ja jo perustoimitus sisältää kaiken käyttöönotolle tarpeellisen, erilaisista lisäosista ei muodostu piilokuluja.
Kun moduulit ovat pitkälle esivalmistettuja ja jo perustoimitus sisältää kaiken käyttöönotolle tarpeellisen, erilaisista lisäosista ei muodostu piilokuluja. Kuva: Antti-Teollisuus Oy

Plug&Dry -malliston kuivureissa perusautomaation hoitaa Optima-ohjauskeskus. Kaikkiin malleihin on lisäksi valittavissa uusi Ultima-prosessiautomaatio, joka sisältää kosteudenmittauksen ja pilvipalveluteknologian hyödyntämisen.

”Jos vilja jää kosteaksi, tulee laatutappioita tai viljaa jää myymättä”, muistuttaa Virtaniemi.

”Kun manuaalinen kosteudenmittaus jää pois ja automaatio hoitaa asian, säästyy viljelijällä myös työaikaa. Taajuusmuuttaja puolestaan auttaa kuivauksen optimoinnissa: eri viljalajit vaativat erilaiset ilmamäärät.”

Plug&Dry – näin rakennat helposti oman kuivurisi. Katso video!

Tuotekehitystä viljelijöiden toiveiden mukaisesti

Plug&Dry -konsepti on saanut Suomessa hyvän vastaanoton viljelijöiltä. Uusi mallisto tulee korvaamaan kokonaan perinteiset vaunu- ja stand alone -kuivurit.

”Olemme johtava kuivurivalmistaja Suomessa ja haluamme myös pysyä kehityksen kärjessä. Ulkomaille toimitamme jatkossa vain Plug&Dry -kuivureita. Vientikaupassa varmistamme tällä onnistuneen kuivurin käyttöönoton ilman viiveitä ja virheitä,” sanoo Virtaniemi.

ANTTI-TEOLLISUUS OY

Antin juuret ovat vuoden 1952 Kuusjoenperällä, jossa yhden miehen sepänverstaalla opittiin niukan alun jälkeen selviytymisen kaava: Asiakasta kuunnellaan tarkalla korvalla. Haluamme, että sinä saat satosi markkinoille mahdollisimman hyvälaatuisena, oli syksyn sää mikä tahansa. Olemme kotimainen, kasvollinen perheyritys. Tunnemme maataloustuotannon ja olemme lähellä viljelijää.

Kotisivu: Antti-Teollisuus Oy

Mainos: Antti-Teollisuus Oy

Lue lisää