Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Beamark Oy

Keskuspölynimuri pitää kotisi raikkaana helposti

Uutta kotia rakennettaessa satsataan laadukkaaseen ilmanvaihtoon ja terveellisiin materiaaleihin, mikä luo tärkeän perustan terveelliselle sisäilmalle. Siivoaminen kuuluu laadukkaan sisäilman vaalimiseen, joten imurin laatuun kannattaa kiinnittää riittävästi huomioita jo rakennusvaiheessa.
Imuroinnissa kätevyys ja helppous merkitsevät paljon. Tärkeää on myös, että imuri poistaa roskat ja epäpuhtaudet varmasti, eikä päästä pölyjä takaisin huoneilmaan.
Imuroinnissa kätevyys ja helppous merkitsevät paljon. Tärkeää on myös, että imuri poistaa roskat ja epäpuhtaudet varmasti, eikä päästä pölyjä takaisin huoneilmaan. 

Tavallisten imureiden teho vaihtelee paljon, mutta parhaimmillaankaan niiden teho ei yllä keskuspölyimurin tasolle: keskuspölyimurin moottori voi olla jopa 50 prosenttia tehokkaampi kuin tavallisen pölynimurin moottori.

Useat allergialääkärit suosittelevat potilailleen keskuspölynimuria tavallisen imurin sijasta, koska keskuspölynimuri poistaa sisäilmasta pienimmätkin pölyhiukkaset mikrobeineen ja parantaa sisäilman laatua huomattavasti.

Keskuspölynimuri ei kierrätä imuilmaa huoneessa samalla tavalla kuin tavallinen imuri, vaan imuilma johdetaan mikropölyineen putkia pitkin keskusyksikköön, jossa se suodatetaan ja puhalletaan ulos. Usein keskusyksikkö sijaitsee asuintilojen ulkopuolella, joten sisäilma pysyy puhtaana sekä raikkaana.

Tutkimuksien mukaan Beam-keskuspölynimurin avulla voi vähentää jopa 61 prosenttia ongelmista, joita huono sisäilma aiheuttaa ihmisille: esimerkiksi nenäoireita, silmäoireita ja unihäiriötä. Beam imee kaikista pienimmätkin pölyhiukkaset pois, joten koti on jokaisen imuroinnin jälkeen miellyttävän raikas.
Tutkimuksien mukaan Beam-keskuspölynimurin avulla voi vähentää jopa 61 prosenttia ongelmista, joita huono sisäilma aiheuttaa ihmisille: esimerkiksi nenäoireita, silmäoireita ja unihäiriötä. Beam imee kaikista pienimmätkin pölyhiukkaset pois, joten koti on jokaisen imuroinnin jälkeen miellyttävän raikas. 

Keskuspölynimuri sopii uuteen ja vanhaan taloon

Beamin keskuspölynimurin voi periaatteessa asentaa mihin tahansa uuteen tai vanhaankin taloon.

Uuteen taloon keskuspölynimurille kannattaa tehdä varaus jo suunnitteluvaiheessa, jotta putkisto voidaan tehdä mahdollisimman lyhyeksi ja vähäisillä kulmilla säästäen työaikaa ja materiaalia. Beam-keskuspölynimureita maahantuovalta Beamarkilta saa veloituksetta putkistosuunnitelman ja tarvikelaskelman, joilla voi pyytää jälleenmyyjiltä tarjouksen.

Keskuspölyimuri on yllättävän helppo asentaa myös vanhaan taloon, sillä putkistolle löytyy usein helppoja piiloreittejä kaappien, komeroiden ja hyllystöjen sokkeleista sekä kevyiden väliseinien sisältä tai ylä- tai alapohjasta.

Varsinaista remonttia ei siis tarvita, mutta jos sellainen jostain muusta syystä on tulossa, putkistoläpiviennit on mahdollista tehdä vaikeampiinkin paikkoihin samassa yhteydessä.

Juhlien jälkeen tulee nopeasti siistiä, kun käytössä on tehokas keskuspölynimuri.
Juhlien jälkeen tulee nopeasti siistiä, kun käytössä on tehokas keskuspölynimuri. 

Asennuksen voi tehdä itsekin

Alliance-sarjan koneissa voi imuroida suoraan koneessa olevaan imurasiaan. Esimerkiksi teknisessä tilassa, varastossa ja autotallissa auton imurointi onnistuu helposti.

Alliance-keskusyksikkö voidaan asentaa pieneen kerrostaloasuntoon tai rivitaloon, jolloin imuroidaan suoraan koneen imurasiaan ja erillistä putkistoa ei tarvita – riittää, että tehdään poistoputki koneesta ulos. Jos poistoputkea ei saa johdettua ulos, lisävarusteena koneen poistoon voidaan liittää hepa-suodatin.

Asennus onnistuu perustyökaluin tee itse- ihmiseltä yksityiskohtaisten ja selkeiden asennusohjeiden avulla. Jos on nikkaroinut edes jonkin verran aiemmin, yksinkertaisen putkituksen saa asennettua jopa muutamassa tunnissa.

Beam-keskusyksikön voi asentaa myös muiden keskuspölynimureiden putkistoon. Keskuspölynimurin vaihto on helppoa minkä tahansa kokoiseen putkistoon, ja asentamiseen saa holkit sekä vaihto-osat veloituksetta. Kunhan mittaa olemassa olevan putken halkaisijan, niin jälleenmyyjä auttaa koneen vaihdossa.

Hide- A- Hose - aina sopivan mittainen letku

Hide-a-Hose -siivousletku säilytetään keskusimurin putkistossa, ei erillisessä siivouskaapissa. Nappaat vain letkun ulos putkistosta, otat kahvan ja jatkovarren esille, liität ne siivousletkuun ja aloitat imuroinnin. Lopetettuasi imet siivousletkun putkistoon ja suljet kannen, laitat kahvan ja jatkovarren kaappiin.

Hide-a-Hose -siivousletku sopii kaikille materiaaleille, kuten matoille, puulattioille, laatoille, portaisiin, verhoille, sohville ja patjoille. Lisäksi Hide-a-Hose -siivousletku on hiljainen käytössä.

Hide-a-Hose -siivousletku ei nosta haitallista hienopölyä ilmaan vaan se imuroidaan putkistoa pitkin keskusyksikköön, jossa imetty ilma suodatetaan ja puhalletaan ulos. Näin sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana eikä imuroinnin jäljiltä jää pahaa hajua!

Hide-a-Hose -järjestelmä on tehokas, koska käytettäessä isompia keskusyksiköitä, keskusimuri on tehokkaampi kuin tavallinen pölynimuri. Enemmän tehoa, vähemmän pölyä!

Alliance-sarjan koneissa voi imuroida suoraan koneessa olevaan imurasiaan.
Alliance-sarjan koneissa voi imuroida suoraan koneessa olevaan imurasiaan. 

Reilusti alle tonnin

Beamin keskuspölynimurijärjestelmä maksaa useimpiin taloihin selvästi alle 1 000 euroa. Siihen hintaan saa energiatehokkaan ja hiljaisen keskusyksikön, kuten Alliance 625 SB, siivousvälinesarjan, putkiston ja imurasiat.

Lisävarusteita voi hankkia tarpeen mukaan: kätevä roskaluukku, esierottaja, Vroom-joustoletku, mattotamppari ja letkukela helpottavat siivousta entisestään.

Alliance-sarjan keskusyksiköissä on 10 vuoden takuu. Muiden osien ja tarvikkeiden takuu on kaksi vuotta.

Näin keskuspölynimuri toimii

1. Putkistolle löytyvät helpot reitit ylä- ja alapohjasta, kevyistä väliseinistä tai komeroiden sokkeleista. Liimattava putkisto voidaan asentaa myös lattiavaluun.

2. Useimmissa kodeissa riittää 2–3 imurasiaa. Imurointiletkujen pituudet ovat 8, 10 ja 12 metriä. Yhdestä hyvin sijoitetusta imurasiasta voidaan imuroida 80–100 neliömetriä.

3. Koneen oma integroitu imurasia on kätevä koneen lähisiivouksessa, esimerkiksi autotallissa, tuulikaapissa tai kodinhoitohuoneessa.

4. Roskaluukku nopeuttaa siivoamista esimerkiksi tuulikaapissa, askarteluhuoneessa tai keittiössä.

5. Esierottelijan avulla voi imuroida karkeat ja kosteatkin purut sekä roskat tai vaikkapa tuhkat takasta.

6. Ulospuhallus kulkee ulos sopivinta reittiä.

Keskuspölynimuriin voi hankkia tarpeen mukaan lisävarusteita, kuten mattotampparin.
Keskuspölynimuriin voi hankkia tarpeen mukaan lisävarusteita, kuten mattotampparin. 

Mini-imuri vaikka auton puhdistamiseen

Mini-imurin voi asentaa autotalliin, varastoon, asuntoautoon, veneeseen, kesämökille tai mihin tahansa paikkaan, jossa pientä imuria tarvitaan.

Se on tehokas (520 ilmawattia), monikäyttöinen ja erittäin kätevä laite esimerkiksi auton puhdistamiseen. Sen voi asentaa seinälle tai upottaa esimerkiksi kaappiin. Yli kymmenen metriä pitkä letku venyy, minkä ansioista Mini-imurilla voi siivota jopa 100 neliömetrin alueen.

Monipuoliset suulakkeet helpottavat esimerkiksi auton siivousta: pitkä ja taipuisa rakosuulake sopii auton penkkien välien siivoukseen, harjasuulakkeet penkkien puhdistukseen ja parkettisuulake lattioiden puhdistukseen.

Ammattikäyttöön omat keskuspölynimurinsa

Ammattikäyttöön on omat Beam-keskuspölynimurinsa, joiden tehot soveltuvat esimeriksi julkisten tilojen tai vaikka maatilan rakennusten ja koneiden puhtaanapitoon.

Lisäosat tekevät keskuspölynimurista erityistarkoituksiin sopivan työkalun. Esimerkiksi keskuspölyimuriin yhdistettävän esierottelijan avulla on mahdollista ottaa talteen niitä aineksia, joita ei haluta hävittää roskina. PS 300 on pienikokoinen esierottelija, jonka avulla saa esimerkiksi kaikki viljanjyvät talteen säkitettäväksi uudelleen kylvökoneen puhdistamisen yhteydessä.

Isojen säkkien telineet taas mahdollistavat tilakeskusten rakennusten imuroinnin, koska käsiteltävät massat ovat tavallista suurempia.

beam.fi

Mainos: Beamark Oy

Lue lisää