Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Hargassner

Vaivatonta lämmittämistä hakkeella, klapeilla ja pelleteillä

Hake, klapit ja pelletti ovat kotimaista uusiutuvaa energiaa, ja niillä voi korvata öljylämmityksen. Nykyaikaiset järjestelmät huolehtivat itse sytyttämisestä, kattilan säädöistä ja polttoaineen syötöstä, joten ne ovat vaivattomia käyttää. Jopa nuohous tapahtuu automaattisesti.
Hakelämmitysjärjestelmä on tehokas ja taloudellinen vaihtoehto hieman vanhemmassa omakotitalossa ja etenkin, jos lämmönjako tapahtuu patterilla.
Hakelämmitysjärjestelmä on tehokas ja taloudellinen vaihtoehto hieman vanhemmassa omakotitalossa ja etenkin, jos lämmönjako tapahtuu patterilla. 

– Uudenaikaisilla hake-, klapi- ja pellettikattiloilla päästään lähelle öljylämmityksen vaivattomuutta. Ne ratkaisevat mahdolliset ongelmat lähes kokonaan itsenäisesti ja tekevät kännykän sovellukseen hälytyksen tarpeen mukaan, sanoo Tomi Ylipaasto biolämmitysjärjestelmiä myyvältä Hargassnerilta.

Järjestelmän valinta kannattaa tehdä lämmitystarpeen, saatavilla olevan polttoaineen ja varastoimiseen käytettävän tilan mukaan.

Vaikka lämmitettävänä olisi suuri tilakeskus, isosta hakekattilasta riittää energiaa koko tiluksen tarpeeseen. Mikäli omistaa metsää, josta puunainesta saa esimerkiksi metsän harvennuksen yhteydessä, lämmityskulut jäävät varsin alhaisiksi.

Hargassnerilla on monenlaisia hakevaraston täyttöjärjestelmiä, joista voi valita sopivan käytössä olevan tilan mukaan.
Hargassnerilla on monenlaisia hakevaraston täyttöjärjestelmiä, joista voi valita sopivan käytössä olevan tilan mukaan. 

Hakekattila tuottaa paljon energiaa

Hakelämmitysjärjestelmä on tehokas ja taloudellinen vaihtoehto erityisesti hieman vanhemmassa omakotitalossa, jossa lämmönjako tapahtuu patterilla. Hakelämmitysjärjestelmä on myös todella hyvä vaihtoehto suuren maatilan lämmitystarpeen kattamiseen, jos maatilalla on useita rakennuksia ja kuivuri, joka tarvitsee lisälämpöä.

Hakelämmitysjärjestelmissä tehot vaihtelevat 20:stä 330 kilowattiin, ja monikattilajärjestelmissä päästään aina 2,6 megawattiin asti.

– Kun lämmön tarve alkaa olla 40 kilowattia, hakekattila tulee edullisemmaksi kuin esimerkiksi maalämpö huomioitaessa järjestelmän takaisinmaksuaika, Ylipaasto kertoo.

– Hakelämmittäminen on myös todella helppoa ja vaivatonta. On mahdollista täyttää hakevarasto, tyhjätä tuhkat ja tehdä kattilan huolto kerran vuodessa, yhden päivän aikana, Ylipaasto kertoo.

Kuva: Petutschnig Albert
Hargassnerin kattiloissa on integroituna koko lämmitysjärjestelmän ohjaus varaajan automaattisesta täytöstä aina isompien keskuslämmitysjärjestelmien täydelliseen ohjaukseen.
Hargassnerin kattiloissa on integroituna koko lämmitysjärjestelmän ohjaus varaajan automaattisesta täytöstä aina isompien keskuslämmitysjärjestelmien täydelliseen ohjaukseen. 

Syttyy ja sammuu automaattisesti

Hakekattila syttyy ja sammuu, nuohoaa ja säätää itsensä automaattisesti, eikä käyttäjän juuri tarvitse perehtyä vaikeisiin asioihin.

Koska kattila syttyy ja sammuu automaattisesti, kattila lämmittää vain silloin, kun lämpöä tarvitaan. Tämä on erityisen tärkeää kesäaikana, jolloin lämmön tarve on vähäistä. Kesällä Hargassner-kattila syttyy ja lataa varaajan täyteen ja sammuu kokonaan. Tämän avulla kattila voi käydä täydellä teholla ja hyvällä hyötysuhteella kesäaikanakin.

Kattila myös nuohoaa itsensä automaattisesti aina ennen syttymistä niin, että mekaaninen nuohous tarvitaan vain kerran vuodessa.

Hake voi olla erilaatuista, esimerkiksi kosteaa tai kuivaa sekä runkopuuta tai sekalaisempaa oksaa ja kuorta. Hargassner-kattila osaa säätää itsensä automaattisesti polttoaineen laadun mukaan.

Ensiö- ja toisioilma säädetään lambda-anturin avulla, ja hakkeen syötön määrä säädetään myös automaattisesti palotason anturin avulla. Hake palaa aina parhaalla mahdollisella hyötysuhteella. Hyvänlaatuisella hakkeella saavutetaan yli 90 prosentin hyötysuhde.

Jos hakkeen syötössä tai tuhkanpoistossa on tukos, kattila yrittää hoitaa sen itse peruuttamalla muutaman kerran. Jos tukos ei poistu, kännykän sovellukseen tulee hälytys. Kännykkään saa asennettua sovelluksen, joka ilmoittaa mahdollisista ongelmista kattilan toiminnassa, ja käyttäjä pystyy näkemään oman lämmitysjärjestelmänsä tilanteen.

Magno-sarja suurempaan lämmöntarpeeseen

Hargassnerin Magno VR 200 – 600kW ja Magno SR 800 – 2500kW -mallit ovat oikeita ratkaisuja, kun tarvitaan tehokas hakelämmitysjärjestelmä suuriin kohteisiin kuten maatiloille ja teollisuuskäyttöön. Järjestelmiä voidaan asentaa myös kaksi rinnakkain, jolloin teho yltää jopa 5 megawattiin.

Molemmissa malleissa on automaattinen tuhkanpoisto sekä automaattinen palamisen ohjaus savukaasulämpötilan, palokammion lämpötilan, kattilan lämpötilan ja lamda-anturin avulla.

Magno-hakevarasto voidaan rakentaa Hargassnerin tanko- tai jousipurkaimella. Tankopurkain soveltuu isoihin ja pitkämuotoisiin varastoihin (100 m³– 400 m³). Tankopurkaimen avulla saadaan iso varastotila ja siten se soveltuu erityisen hyvin isommille kattiloille. Jousipurkain soveltuu neliömäisiin ja pienempiin varastoihin (alle 100 m³).

Tehokas lämmitys hakkeella: Hargassner Magno VR 200 – 600kW ja Magno SR 800 – 2500kW. Katso video!

Hargassner.fi

Mainos: Hargassner

Lue lisää