Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Pisla

Pisla Paloturva auttaa nopeasti ulos, jos asunnossa syttyy tulipalon

Pisla Paloturva voi pelastaa hengen, jos kotona syttyy tulipalo ja täytyy päästä nopeasti ulos.

Sisäänpäin aukeava väliovi on tulipalossa surmanloukku, mutta Pisla Paloturva varmistaa oven aukeamisen myös tulipalon sattuessa.

Mikäli kodissa on ulko-oven lisäksi sisään päin aukeava väliovi, ovea ei saa auki tulipalon synnyttämän ylipaineen takia. Vuosittain tulipaloissa menehtyy useita ihmisiä siksi, että he eivät ole saaneet ovea auki.

Pisla Paloturvan avulla oven saa auki myös tulipalossa, sillä sen venttiili tasapainottaa huoneistoon syntyvää ilmanpainetta.

Näin Pisla Paloturva toimii – katso video:

Sisäänpäin aukeava väliovi surmanloukkuna

Pisla Paloturvan ovat kehittäneet poliisit Sami Kaskismaa ja Anssi Kinnunen. Kaskimaa työskenteli aiemmin palomiehenä ja oli pistänyt merkille, että osa tulipalon uhreista löydetään eteisestä ulko-oven läheltä.

Asunnosta ei ole mitään mahdollisuutta päästä ulos silloin, kun tulipalon aiheuttama ilmanpaine kohdistuu parin neliön suuruiseen sisään päin aukeavaan oveen, Kaskimaa kertoo.

Kaskismaa ja Kinnunen testasivat turvalaitetta aluksi Kaskismaan autotalliin rakennetussa testitilassa, jossa saatiin aikaan tulipalon aiheuttamaa ilmanpaineenvaihtelua vastaavat olot.

Vuonna 2019 hankkeeseen liittyi rakentamisen ja asumisen tuotteisiin erikoistunut viitasaarelainen Pisla Oy, joka tunnetaan muun muassa Muurikka- ja Opa-brändeistä. Poliisien taustatyön ansioista Pislan tehtäväksi jäi varmistaa, että tuote toimii ja on järkevästi valmistettavissa.

Palavasta asunnosta on päästävä nopeasti ulos. Pisla Paloturvan ansioista sisälle ei jää loukkuun.
Palavasta asunnosta on päästävä nopeasti ulos. Pisla Paloturvan ansioista sisälle ei jää loukkuun. 

Pisla Paloturva on helppo asentaa itse

Pisla Paloturva on rakenteeltaan yksinkertainen lisälaite, jonka voi itse asentaa välioveen lukkorungon paikalle tai erillisenä osana.

Pisla Paloturva -setti sisältää

  • lukkorungon
  • ilma-aukolliset peitekilvet
  • kaksiosaisen ilmaventtiiliholkin
  • kiinnitysruuvit.

Asentaminen ei vaadi erityisiä lupia, vaan asunnon omistaja voi itse päättää paloturvallisuutta lisäävän laitteen asentamisesta.

Näin Pisla Paloturva asennetaan – katso video:

Edullinen henkivakuutus tulipalon varalle

Pisla Paloturva -setti on saatavilla kolmessa oviheloissa yleisimmin käytetyssä sävyssä: kromisena, mattakromisena ja valkoisena.

Kun turvalaite asennettu paikoilleen, sitä ei edes huomaa, vaan ovi näyttää asennuksen jälkeen samalta kuin ennen.

Pisla Paloturva on pitkäikäinen ja edullinen. Kyseessä on siis halpa henkivakuutus tulipalojen varalle!

Tilaa Pisla Paloturva verkkokaupasta.

pisla.fi

Mainos: Pisla

Lue lisää