Mainos: Suomen parhaat Koneet

Hydrauliset sivurajoittimet lisäävät tarkkuutta, turvallisuutta ja työmukavuutta - nyt myös terminaaliohjauksella

Hydrauliset sivurajoittimet tuovat työskentelyyn vakautta. Sen avulla traktori ja työkone ovat kuin yhtä puuta.

Anssi Laamanen hankki Farmiventtiilit työturvallisuuden parantamiseksi ja työskentelyn vakauttamiseksi. Hydraulisesti toimivat sivurajoittimet parantavat lisäksi tuntuvasti työkoneen käyttömukavuutta.

– Työkoneet ovat tänä päivänä sen verran isoja ja painavia, että ne rasittavat nostovarsia melkoisesti. Tavoitteena on saada löysät pois eli traktori ja työkone olemaan keskenään ikään kuin yhtä puuta, Laamanen sanoo.

Laamasen mukaan venttiilit vakauttavat päisteen työskentelyä, koska kone ei liiku päisteessä ylimääräistä. Lisäksi varsinkin kyntöhommissa sivurajoittimet täytyy saada kelluvaan asentoon hyvän kynnön aikaansaamiseksi. Farmiventtiili mahdollistaa sen.

Katso lisää Anssi Laamasen kokemuksia Farmiventtiilistä:

"Työkoneen kytkentä on aina riskitekijä"

Juha Anttilalla on Farmiventtiili kahdessa traktorissa, mikä helpottaa hänen kokemuksensa mukaan työskentelyä paljon.

– Farmiventtiilin ansiosta työlaitteita tulee vaihdettua, koska niiden kytkeminen sujuu helposti, Anttila kertoo.

Hän myös kiittää parantunutta työturvallisuutta, koska työkoneen kytkentä onnistuu turvallisesti ja helposti ohjaamosta käsin

– Enää ei tarvitse mennä itse traktorin sekä nostovarsien päälle ja työkoneen väliin, Anttila sanoo.

Farmiventtiilin ohjaus on helppoa langattomalla ohjaimella tai nyt uutuutena terminaalin kautta traktorin omilla ohjaimilla.

Katso lisää Juha Anttilan kokemuksia Farmiventtiilistä:

Farmiventtiili helpottaa työtä monella eri tavalla – uutuutena langaton ohjain

Farmiventtiili sopii kaikkiin traktorimalleihin – olipa sitten kyseessä ympäripumppaava- tai kuormantunteva järjestelmä. Saatavana on myös vanhempaa- ja edullisempaa ratkaisua, jossa paine otetaan hydrauliikan pikaliittimistä.

Venttiililohko asennetaan yleensä traktorin takaosaan. Saatavana on myös täydellisiä merkkikohtaisia asennussarjoja esimerkiksi Valtran uusimpiin N- sekä T-sarjoihin, ja ne voi hankkia suoraan uusiin Valtroihin tehdasasennuksena jo traktorin oston yhteydessä.

Farmiventtiili tarjoaa työskentelyyn monenlaisia tärkeitä hyötyjä:

1.Työkoneet kytketään turvallisesti ja helposti ohjaamosta käsin.

2.Kumpaakin sivurajoitinta voidaan säätää erikseen.

3.Työkoneen sivusiirto onnistuu hydraulisesti.

4. Traktori ja työkone saadaan lukittua välyksettömäksi, jolloin siirtoajo on turvallisempaa, mukavampaa ja tappien sekä nivelten kuluminen vähenee. Tämä onnistuu, koska lohkossa on lukkoventtiilit.

5. Lohkon shokkiventtiilit suojaavat vaurioilta, jos sattuu törmäys.

6. Uiva- tai kelluntatoiminto toimii rajakytkimellä automaattisesti esimerkiksi kynnössä ja linkouksessa.

7. Farmiventtiiliin on saatava myös lisälohko, jolla voidaan käyttää esimerkiksi hydraulista työntövartta ja kaltevuudensäädintä ja traktorin pikaliittimiä vapautuu muuhun käyttöön.

8. Uutuutena tälle vuodelle on tullut langaton ohjain, jolla ohjataan sivurajoittimia ja lisähydrauliikkaa.

Katso esittelyvideo Farmiventtiilistä:

Kotimaista laatua Kiuruvedeltä

Farmiventtiilin valmistaja, kiuruvetinen Piippo Hydraulic tunnetaan korkealaatuisten suomalaisten hydrauliikkaventtiilien valmistajana. Yritykselle on myönnetty Avainlippu merkkinä suomalaisesta työstä.

Yrityksen tuotteita käytetään metsä- ja maatalouskoneissa sekä kuljetus- ja aurauskalustossa. Asiakkaina on tunnettuja koti- ja ulkomaisia alan suuryrityksiä.

Piipon venttiileitä on esitelty kansainvälisillä messuilla jo pitkään. Yritys vie tuotteitansa liki 20 maahan, ja viennin osuus liikevaihdosta on noin puolet.

piippohydraulic.com