Mainos: Suomen parhaat Koneet

Solis-pientraktorin valtteina monikäyttöisyys ja kompakti koko

Sinisenpuhuvat Solis-traktorit ovat yleistyneet Suomessa vauhdilla viime vuosina, eikä ihme. Niiden takaa löytyvä intialainen Sonalika on maailman suurin traktorivalmistaja, jonka tehtaalta valmistuu työkone peräti joka kolmas minuutti.
JUSSI LEHTONEN
Solis 20 on kokoonsa nähden vahva työkone, jolla luonnistuvat monipuoliset tehtävät.

- Se tarkoittaa yli 400 traktoria jokaisena arkipäivänä ja noin 300 000 kappaletta vuosittain. Kaiken kaikkiaan niitä on valmistettu jo reilusti yli miljoona, Solis-traktoreita Suomessa edustavan Konetalo Vainikan myyntijohtaja Jussi Lehtonen kertoo.

Eurooppaan Solis-traktoreita toimitetaan vuosittain noin 20 000 kappaletta. Varmatoimisen ja edullisen koneen hyödyt on huomattu Suomessakin: Solis on alle 90-hevosvoimaisissa traktoreissa Suomen myydyin. Ammattilaisen näkökulmasta merkin viehätys perustuu luotettavuuteen.

- Solis-traktoreissa käytetään yksinkertaista tekniikkaa, mikä mahdollistaa edullisen hinnan ja takaa helpon huollettavuuden. Koneet toimivat samalla tavalla niin Intian paahteessa kuin Pohjolan paukkupakkasissa.

Solis 20 on traktoreiden pikkujättiläinen

Solis-malliston pienin traktori on Solis 20. Se on varustettu mekaanisella 6+2-vaihteistolla ja nelivedolla sekä Mitsubishin 3-sylinterisellä Stage V -dieselmoottorilla, joka täyttää tiukat eurooppalaiset päästönormit ilman ureaa.

- Solis 20 on väkivahva kone niin moottoriltaan kuin nostolaitteeltaan. Etukuormaaja nostaa peräti 400 kg, Lehtonen toteaa.

Lisävarusteena toimitettava etukuormaaja on varustettu Euro-kiinnikkeellä ja lisähydrauliikalla.

- Se on erittäin mukava käyttää ja mahdollistaa kattavan määrän työlaitteita kuten kauhan.

Solis 20:ssä on vakiona tieliikennesarja, eli se luovutetaan traktoriksi rekisteröitynä.

Monikäyttöisyydessään verraton

Solis 20 soveltuu ominaisuuksiltaan erinomaisesti monenlaiseen tarkoitukseen niin ammatti- kuin yksityiskäytössä.

- Pieni koko ja monikäyttöisyys paiskaavat niin hyvin kättä, että Solis 20 tarjoaa täysin toimivan vaihtoehdon mönkijälle. Koska Solis on kuitenkin traktori, sen mukana tulee monipuolisempi toimintavalmius ja suurempi kapasiteetti.

Solis toimii niin helteessä kuin tulipalopakkasilla. Etukuormaajan ja kauhan kanssa Solis 20 on pienkoneelle soveltuvissa nosto- ja siirtotöissä lyömätön kumppani.

Esimerkiksi kauhan kanssa Solis 20 palvelee yleisesti hevostallin, pientilan ja kiinteistöhuollon tarpeissa.

- Soliksen voiman ulosotto mahdollistaa monet lisälaitteet ruohonleikkurista kaivuriin, jyrsimestä perälevyyn, ja voipa sen valjastaa vaikka klapikoneen eteen tai lumikoneeksi, Lehtonen luettelee.

JUSSI LEHTONEN
Solis-traktoreihin on kytkettävissä hurja valikoima erilaisia työlaitteita. Kiinnikkeet ja liitännät ovat standardien mukaisia.

Kattava huoltoverkosto ja takuu

Kaikille uusille Solis-traktoreille myönnetään peräti 36 kuukauden / 2000 käyttötunnin takuu.

- Takuu kattaa materiaali- ja valmistusvirheet sekä niiden korjaamiseen vaadittavat työt ja varaosat. Luonnollisesti takuun edellytyksenä on huolto-ohjelman noudattaminen, Lehtonen neuvoo.

Hyvän takuun mahdollistaa Soliksen varmatoimisuus.

- Yksinkertainen tekniikka on luotettavaa. Solis 20:ssä ei esimerkiksi ole muuta sähköistä kuin Boschin varmatoiminen startti ja Hellan kestävät valot. Näin ollen ei ole myöskään sähköhärpäkettä särkymään.

Solis-traktoreilla on Suomessa kattava huoltoverkosto ja edulliset varaosat, minkä ansiosta koneiden ylläpito, huolto ja harvat korjaukset ovat edullisia.

- Valtaosa varaosista löytyy Suomesta ja harvinaisemmatkin saapuvat Euroopan varaosakeskuksesta parissa päivässä, muistuttaa Lehtonen.

Solis 20 lisälaitteineen sopii monenlaiseen käyttöön – katso video!

- Konetalo Vainikka https://konetalovainikka.fi/

- Solis Suomi https://solis.fi/