Mainos: Suomen parhaat Koti

Aurinkosuojaus kutistaa viilennyskuluja

Aurinkosuojaus estää auringonsäteiden pääsyn sisään, joten koneellisen jäähdytyksen tarve vähenee. Energiaa säästyy ja viilennyskulut pysyvät hallinnassa. Maisemia voi kuitenkin ihailla entiseen tapaan, eli screenkaihtimet eivät blokkaa näkymää.
Markus De Temple
1511605

Sunsystemsin screenkaihdinta voi säätää manuaalisesti tai kaukosäätimellä, jos se on moottoroitu. Aurinkosuojan ohjauksen voi myös liittää talon muihin ohjausjärjestelmiin.

Aurinkoisena päivänä koti alkaa lämmetä epämukavaksi, jos auringonsäteet pääsevät porottamaan sisälle vapaasti. Ylimääräisen kuumuuden poistamiseen tarvitaan koneellista viilennystä, joka ei ole ilmaista. Viilennyskustannukset voivat pahimmillaan nousta jopa korkeammiksi kuin talvikauden lämmityskustannukset.

Nykyaikaiselta asumiselta toivotaan – ja jopa asetuksin vaaditaan – energiatehokkuutta. Energiaa kuluu lämmitykseen, mutta myös esimerkiksi viilennykseen. Tarvitaan keinoja, jotka eivät haaskaa energiaa.

Passiivinen aurinkosuojaus, kuten kaihtimet ja verhot, katkaisee auringonsäteiden matkan sisätiloihin, eikä vaadi toimiakseen ulkopuolista energiaa. Aurinkosuojaus voi vähentää lähes 90 prosenttia rakennuksen tarvitsemasta jäähdytysenergiasta. Samalla kiinteistön energiakulut pienenevät.

Aurinkosuojista on iloa myös talvella, syksyllä ja keväällä, koska silloin ne eristävät ikkunoita ja estävät lämpöä karkaamasta ulos.

Auringonsäteet eivät kuumenna huonetta, jos ikkunassa on laadukas aurinkosuoja. Valo pääsee sisään, muttei häikäise.

Aurinkosuoja mukautuu tarpeen mukaan

Sunsystemsin screenkaihtimet ja -verhot ovat aurinkosuojia, jotka poistavat suuren osan kuumuutta.

Niiden teho perustuu laadukkaisiin screenkankaisiin, jotka on nimenomaan suunniteltu suodattamaan ja säätelemään auringonvalon määrää. Lisäksi screenkaihdin tai -verho valmistetaan aina mittojen mukaan, jolloin se toimii juuri oikein sille tarkoitetussa tilassa.

Screenkaihtimet ja -verhot estävät kuuman ja häikäisyn, mutta päästävät valoa sisään: keinovalaistusta ei tarvita yhtä paljon kuin täysin pimentävällä verholla – ja jälleen säästyy energiaa.

Screenkaihdin voi olla moottoroitu, jolloin sitä ohjataan kaukosäätimellä tai kytkimellä. Sen voi myös liittää talon ohjausjärjestelmiin. Screenkaihtimeen saa myös oman automatiikan, jolla kaihtimet säätyvät esimerkiksi auringonpaisteen tai muiden sääolojen mukaan.

Käsikäyttöisissä screenkaihtimissa käytetään vahvoja ketjumekanismeja, joita on myös pimennysverhoissa.

Koneellisen viilennyksen tarve vähenee passiivisen aurinkosuojan ansioista, mikä parantaa kodin tai toimiston energiatehokuutta.

Asenna ulos tai sisälle

Sunsystemsin screenkaihtimet ja screenverhot voidaan asentaa sekä talon ulko- että sisäpuolelle.

Ulkopuolinen screenkaihdin suojaa sisätiloja erittäin tehokkaasti auringon säteiltä, koska sillä voidaan pysäyttää peräti 95 prosenttia lämpösäteilystä jo rakennuksen ulkopuolelle.

Ulkopuolisissa Sunsystems-screenkaihtimissa käytetään pääsääntöisesti tehokkaita ja ulkokäyttöön sopivia Soltis- ja Mermet-screenkankaita.

Sisäpuolelle asennettava screenverho tai -kaihdin taas on parhaimmillaan, kun halutaan parantaa sisävalaistuksen laatua ja estää häikäisyä. Se auttaa myös huoneen lämmönsäätelyssä.

Ja mikä parasta, screenverhokaihdin ei estä näkymää ulos, vaan maisemia voi ihastella entiseen tapaan.

sunsystems.fi

Ulvilan Kaihdin Oy on Suomen suurimpia aurinkosuojien valmistajia. Sunsystems on keskittynyt erityisesti energiatehokkaisiin aurinkosuojiin ja niiden ohjausjärjestelmiin. Sunsystems on mukana Energiatehokas koti -kampanjassa.