Mainos: Suomen parhaat Koti

Ilma-vesilämpöpumppu täydentää toimivaa öljylämmitystä

Hyvin huollettu öljykattila on pitkäikäinen, eikä sitä ei välttämättä kannata heittää pois, vaikka haluaisikin säästää luontoa ja rahaa. Ilma-vesilämpöpumppu yhdessä öljylämmityksen kanssa säästää molempia.
Ilma-vesilämpöpumppu ottaa ulkoilmasta ilmaista energiaa lämmitykseen ympäri vuoden.

Toimivan öljykattilan rinnalle kannattaa asennuttaa NIBE ilma-vesilämpöpumppu. Sillä säästää reilusti rahaa sekä saa helppoutta ja varmuutta arkeen. Samalla tekee palveluksen ympäristölle ja nostaa kodin arvoa.

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa ulkoilmasta ilmaista energiaa lämmitykseen ympäri vuoden, ja helppokäyttöinen NIBE ohjaus hoitaa koko lämmitysjärjestelmän toiminnan sujuvuuden. Kodin lämmitystä voi seurata reaaliajassa esimerkiksi älypuhelimesta.

Järjestelmä toimii oman valinnan mukaisesti: esimerkiksi lämpimän veden tuotanto tapahtuu öljyllä ja kodin lämmitys lämpöpumpulla. Näin öljyä kuluu vain vähän, mutta öljypoltin pysyy toimintakunnossa ja varajärjestelmänä poikkeuksellisen kovia pakkaspäiviä varten.

Ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö asennetaan talon ulkopuolelle ja liitetään olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään pienellä sisäyksiköllä, joka ohjaa koko järjestelmää. Asennus on nopeaa, eikä vaadi aikaa vieviä purku- ja rakennustöitä.

Lämpöpumppu tuo mukanaan myös uusia mukavuuksia: viilennysmahdollisuuden, lämmityksen etävalvonnan sekä pörssisähkön ja aurinkosähkön hyödyntämisen lämmitykseen tai viilennykseen.

Lämmityksen uudistaminen kokonaan

Jos haluaa luopua öljylämmityksestä kokonaan, NIBEllä on useita lämpöpumppuvaihtoehtoja parantamaan lämmityksen energiatehokkuutta – käyttö helpottuu samalla, kun tekee palveluksen ympäristölle.

Ilma-vesilämmitys on oiva valinta etenkin silloin, kun ei haluta tai voida porata energiakaivoa tontille. Jos tontille voi porata energiakaivon tai asentaa keruupiirin maahan, voidaan asennuttaa maalämpö, joka on Suomen oloissa tehokkain ja huolettomin lämmitys. Molemmat järjestelmät lämmittävät sekä kodin että käyttöveden.

Joustavat invertterimaalämpöpumput säätävät automaattisesti tehoaan tarpeen mukaan ja sopivat oivallisesti lämmityksen uudistamiseen myös muun remontin yhteydessä, kun energiaparannusten jälkeen tarvittavaa lämmitystarvetta ei tarkalleen tiedetä. Lisäksi ulottuvilla ovat samat modernin järjestelmän edut kuin lämmityksen osittaisessa uudistamisessa, muun muassa viilennysmahdollisuus, aurinkosähkön hyödyntäminen ja etähallinta.

NIBEn eniten myydyissä invertterimaalämpöpumppumalleissa on sisäänrakennettu varaaja ruostumattomasta teräksestä. Jos lämpimän veden tarve on tavallista suurempaa, kannattaa asennuttaa malli ilman varaajaa ja liittää siihen erillinen, suurempi varaaja. Myös tällöin lämpöpumppu lämmittää veden.

Lämmitysjärjestelmää ohjataan joko helposta ohjauspaneelista tai kätevästi älylaitteesta NIBE Uplink -sovelluksella.

Hyödynnä kotitalousvähennys ja rahoitusmahdollisuus

Lämpöpumppulämmityksen saat helpoimmin ja pitkällä aikavälillä taloudellisimmin tilaamalla kokonaistoimituksen kokeneelta NIBE asennusliikkeeltä, joka hoitaa projektin alusta loppuun.

Kysy samalla kätevästä NIBE Rahoituksesta, jolla voit rahoittaa investoinnin osittain tai kokonaan. Rahoituksen korot ovat verovähennyskelpoisia, kun rahoitetaan oman vakituisen asunnon perusparannusta.

Lisäksi saat tehdä kotitalousvähennyksen purku- ja asennustyöstä tai voit hakea ARA:n energia-avustusta asuinrakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen. Lisätietoja energia-avustuksesta on ympäristöministeriön sivuilla.

NIBE lämmitysjärjestelmälle saa kolmen vuoden takuun lisäksi ilmaisen kuuden vuoden NIBETURVAn, kun rekisteröi uuden laitteen.

Tutustu NIBE lämpöpumppuihin ja pyydä tarjous lähimmältä NIBE asennusliikkeeltä.

nibe.fi