Mainos: Suomen parhaat Koti

Talli autosi suojaksi tai kodiksi hevosellesi

Autotalli, kahden auton katos ja varasto (KP75) on yksi Kymppitallien suosituimmista malleista.

Joko sinulla on autotalli? Tai haaveiletko kenties omasta hevostallista? Juuri omalle pihalle sovitettu autotalli, varasto, hevostalli, venevaja tai oikeastaan mikä tahansa piharakennus tarjoaa tärkeille asioille turvallisen suojan.

Tallin suojiin saa autot, polkupyörät tai vaikka harrastevälineet. Siellä voi säilyttää keskeneräisiä projekteja ja työstää niitä. Tallin kyljessä olevaan varastoon mahtuu hyvin esimerkiksi sukset, kelkat ja puutarhavälineet. Halutessa voit liittää talliin sauna- tai vaikkapa kenneltilat. Hevosille on omat talliratkaisunsa.

Pienelementit taipuvat monenlaiseen rakentamiseen. Kymppitallien vakiomalleissa on lukuisia erilaisia autotalleja ja autokatoksia, joista voi valita omalle pihalle istuvimman ja tarpeisiinsa sopivimman version. Kaikkia malleja voi myös muokata.

Mikäli tarvitset enemmän tilaa, tallia tai varastoa on helppo laajentaa. Autotallia tai -katosta voi jatkaa tai lyhentää 1,2 metrin moduleiden mukaan, myös korkeutta voidaan nostaa aina neljään metriin saakka.

Autotalli, autokatos ja varasto (mallin KP41 muunnos). Verhoiluksi on valittu pysty- ja vaaka- tai pystypaneeli. Tallin päädyssä on asiakkaan toivoma erikoisikkuna.

Autotallipakettiin kannattaa valita ulkoverhous oman talon verhoukseen sointuvaksi. Jos Kymppitallin mallistoista ei löydy sopivaa verhousta, toimituksen saa tilattua tuulensuojapintaisena.

Talli toimitetaan vakiona harjakattoristikoilla, mutta sen voi myös tilata pulpetti- tai kaksoispulpettiversiona. Kymppitallit auttaa ideoimaan ja etsimään täsmälleen oikeanlaista ratkaisua ja jalostamaan ideat valmiiksi talli-, katos- tai varastoratkaisuksi.

Autokatos kahdelle autolle ja varasto (KP15P muunnos) on verhoiltu vaakahirsipaneelilla ja koristerimotuksella. Katoksessa on pulpettikatto. Malli oli esillä Seinäjoen asuntomessuilla vuonna 2016.

Elementit valmistetaan tehtaan suojissa

Kymppitallit tulevat asiakkaan tontille valmiina elementteinä, jolloin ne on helppo asentaa ja kevyt pystyttää.

Elementtirakentamisessa on monia etuja verrattuna paikalla rakentamiseen, kuten se, että rakennusmateriaalit voidaan käyttää tehokkaasti ja oikein hyväksi. Työ nopeutuu ratkaisevasti.

Elementit valmistetaan tehtaassa hyvissä olosuhteissa, ja prosessia on mahdollista valvoa tehokkaasti: elementit ovat yleensä laadukkaampia kuin mitä ne paikalla rakennettuna olisivat.

Yksi tärkeä elementtirakentamisen etu Suomen oloissa on, että säätilat eivät pääse vaarantamaan laatua, vaan rakentaa voi ympäri vuoden.

Näin talli rakentuu

Kun päätös tallin hankkimisesta on syntynyt, kannattaa ensimmäisenä tutkia vaihtoehtoja ja miettiä omia tarpeita. Mihin tarkoitukseen tallia tarvitsen? Millainen rakennus sopisi pihalleni?

Seuraavaksi kannattaa olla yhteydessä Kymppitallien edustajaan ja käynnistää varsinainen suunnittelu sekä tallin hankkiminen.

Kun rakentamisen aika tulee, asiakas vastaa itse maamassojen vaihdosta, perustuksen tekemisestä ja pystytyksestä. Kymppitallit suosittelee harkko- tai laattaperustusta.

Rakennuslupakuvien joukossa tulee perustuksen mittakuva, jonka avulla voi suunnitella ja rakentaa perustuksen valmiiksi tai tilata sen paikalliselta ammattilaiselta. Myös naapurikuulemiset, vastaavan mestarin hankinta ja lupa-asiat kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon.

Hevoset pääsevät tallin suojiin. Myös koirille tehdään elementeistä kenneltiloja.

Seinät toimitetaan asiakkaalle pienelementteinä, joissa lomalauta on valmiiksi kiinnitettynä. Mikäli verhoiluksi on valittu vaakapaneeli, elementit toimitetaan tuulensuojapintaisina. Elementit ovat valmiina 1,2 metrin levyisinä kokonaisuuksina, joten pystytys sujuu helposti. Asennuksesta voi kysyä Kymppitallilta erillistä tarjousta.

Seinät voi muuttaa lämpöä eristäviksi Paroc-mineraalivilla eristepaketilla, jota myydään lisätarvikkeena. Elementit on mahdollista tilata myös eristevalmiudella eli tuulensuojalevyllä.

Autotalliin mahtuu kaksi autoa ja varasto. Sen nosto-ovet on koristeltu aurinkoikkunoilla. (Autotalli kahdelle autolle + varasto KP52P muunnos).

Kattoristikot sisältyvät toimitukseen. Katemateriaalin (tiili, pelti tai huopa) asiakas valitsee itse, ja Kymppitallin edustaja antaa pyydettäessä tarjouksen myös katemateriaalista.

Autotallien ovet ovat laadukkaita lämpöeristettyjä umpinaisia nosto-ovia, joihin on saatavilla myös automatiikka. Myös varaston tai tallin käyntioviksi kannattaa valita eristetty ovi, jota saa umpi- tai lasiaukkoisena. Ikkunat toimitetaan 2- tai 3-kerroslaseilla sen mukaan, eristetäänkö talli vai jääkö se kylmäksi.

kymppitallit.fi