Mainos: Suomen parhaat Koti

Lämpöpumppu lämmittää niin kodit kuin hallitkin – lue vinkit sopivan laitteen valintaan

Lämpöpumppu on edullinen, ekologinen ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto. Oikein valitulla lämpöpumpulla lämpenevät kodin lisäksi vaivatta myös autotallit, navetat ja teollisuushallit.
ponsulak
Lämpopumpulla lämmittäminen säästää ympäristöä ja rahaa. Nykyaikaiset lämpöpumput ovat automatiikan ansioista helppokäyttöisiä.

Lämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa joko maasta tai ilmasta, eli sillä lämmittäminen on todellinen ekoteko. Jonkinlaisen lämpöpumpun voi asentaa lähes kaikenlaisiin koteihin ja kiinteistöihin, ja siitä koituu aina ennen pitkään selvää säästöä lämmityskuluihin.

Nykyaikaisten lämpöpumppujen toimintaa ohjaa automatiikka, ja niiden säätäminen on helppoa. Oikein mitoitetulla lämpöpumpulla lämpöä ja lämmintä käyttövettä riittää aina.

Lämpöpumpuista maa- ja ilmavesilämpöpumppu lämmittävät kodin tai kiinteistön ja haluttaessa myös käyttöveden. Toimiakseen ne tarvitsevat vesikiertoisen lämmönjaon, kuten patterit tai lattialämmitys.

Ilmalämpöpumppu taas soveltuu suorasähkölämmitteisiin kohteisiin tai parantamaan asuinmukavuutta maa- tai ilmavesilämpöpumpun rinnalla. Ilmalämpöpumpuissa on lämmitys- ja viilennysmahdollisuus sekä ilmasta muun muassa epäpuhtauksia poistavia ominaisuuksia, jotka tekevät sisäilmasta miellyttävän.

Ilmalämpöpumppua valittaessa on pidettävä mielessä, että jos sillä halutaan lämmittää, niin tulee valita pohjoisen oloihin sopiva lämpöpumppu.

Lisää tietoa ilmalämpöpumpusta –>

Westend61
Ilmalämpö lämmittää ja viilentää tarpeen mukaan. Sen saa asennettua suurimpaan osaan asunnoista, mutta myös esimerkiksi autotalliin.

Maalämpö- vai ilma-vesilämpöpumppu?

Maa- ja ilmavesilämpöpumppu toimivat päälämmitysjärjestelmänä kodissa tai muussa kiinteistössä. Monia kuitenkin mietityttää, mitä käytännön eroa on maalämpöpumpulla ja ilma-vesilämpöpumpulla ja kumpi pitäisi valita. Asiaan kannattaakin perehtyä kunnolla ja valita juuri omaan taloon ja omiin tarpeisiin sopiva vaihtoehto.

Ilmavesilämpöpumppu on erityisen hyvä vaihtoehto silloin, kun energiakaivon poraaminen on alueella kiellettyä tai erittäin haastavaa. Kiellettyjä alueita ovat pohjavesialueet sekä maanalaisten tunneleiden alueella olevat maa-alueet.

Ilma-vesilämpöpumppua hankittaessa hinta kertoo usein tuotteen laadusta, eli välttämättä laitetta ei kannata hankkia hinnan perusteella. Laatu vaikuttaa huomattavasti tuotteen käyttöikään. Laitetta hankkiessa on hyvä ottaa huomioon, että valittu tuote on suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin.

Maalämpö on hankintahinnaltaan kalliimpi järjestelmä, mutta käyttökustannuksiltaan edullisempi. Maalämmöllä saavutetaan parhaat säästöt lämmityksessä. Maalämpö mielletään myös turvallisimmaksi lämpöpumppuvaihtoehdoksi, koska siinä ei ole yhtään aktiivista osaa talon ulkopuolella. Maalämpöpumpussa toimintavarmuus on huipussaan.

Lisää tietoa maalämpöpumpusta –>

Lisää tietoa ilma-vesilämpöpumpusta –>

Boschin ilma-vesilämpöpumppuvalikoimassa on tehokas ja pitkäikäinen Compress 7000i AW, joka on suunniteltu muuttuviin sääoloihin.

Isoja säästöjä lämmityskuluihin

Lämpöpumput säästävät energiakuluissa, koska maasta ja ilmasta saatava lämpö on ilmaista. Säästön määrä vaihtelee kohteen mukaan, riippuen esimerkiksi lämmönjakojärjestelmästä ja kohteen sijainnista ja eri pumpuilla saadaan eri määrä säästöä.

Maalämmöllä lämmityskulut laskevat parhaimmillaan 80 prosenttia ja ilma-vesilämpöpumpulla hieman vähemmän. Ilmalämpöpumpullakin voidaan lämmityskuluja laskea parhaimmillaan 50 prosenttia.

Kun pyytää tarjouksen lämpöpumpusta, saa samalla säästölaskelman uusien lämmityskulujen mukaan.

Lämpöpumppuinvestointi maksaa itsensä takaisin, minkä jälkeen lämmittäminen on todella edullista. Suurimman säästön tuova maalämpö on investointina kallein ja pienimmät säästöt tuova ilmalämpöpumppu edullisin.

Uusimmat maalämpöpumput ovat energiatehokkaita ja helppokäyttöisiä. Boschin uusissa maalämpöpumpuissa on markkinoiden paras takuu ja hyötysuhde.
Selkeä ja helppokäyttöinen näyttö tekee lämpöpumpun säädöstä helppoa.

Valitse aidosti paras tarjous – varmistu myös takuusta

Lämpöpumppuja on paljon erilaisia, kuten myös niiden tarjoajia. Eri toimittajien tarjouksissa kannattaa kiinnittää huomioita ainakin siihen, että jälleenmyyjällä on tukenaan valtakunnallinen takuuhuoltoverkosto varmistamaan asianmukaiset takuuhuollot ja että takuu on riittävän pitkä ja kattava.

Kannattaa myös varmistua asentajan ammattitaidosta, sillä ammattimaisesti suoritettu asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumpun toiminnan kannalta. Bosch Lämpömestarit ovat lämmitysalan asiantuntijoita, jotka mitoittavat ja asentavat Boschin lämpöpumput Boschin tuella.

Boschin Lämpömestareiden asentamilla Bosch-lämpöpumpuilla on erityispitkä takuu: lämpöpumpuilla takuu on 6 vuotta, minkä lisäksi alle 20 kW:n maa- ja ilma-vesilämpöpumpuilla on 10 vuoden kompressoritakuu.

Lue lisää suomalaisiin olosuhteisiin suunnitelluista lämmitysratkaisuista tästä. Boschin asiantuntijat auttavat vuosikymmenten ammattitaidolla parhaan lämmitysjärjestelmän valinnassa. Kysymyksiä voi lähettää nettisivujen lomakkeella tai sähköpostitse boschmyynti@fi.bosch.com.

bosch-climate.fi