Mainos: Suomen parhaat Koti

Myös mökille kannattaa valita huoltovapaat laadukkaat ikkunat

Puu-alumiini-ikkunat ovat kesämökille täydellinen ratkaisu, sillä ne ovat huoltovapaat ja sopivat mökin ulkonäköön. Uusien ikkunoiden myötä veto vähenee ja lämpötila pysyy vapaa-ajan asunnossa tasaisena. Samalla energiatehokkuus ja jälleenmyyntiarvo kasvavat.
Ikkunaremontti parantaa rakennuksen ominaisuuksia niin, että parhaimmillaan vapaa-ajanasunnon voi ottaa ympärivuotiseen käyttöön.

.

Mökillä vietetään pitkiäkin aikoja lomaillen mutta yhä enemmän myös etätyössä. Monet haluavat viettää vapaa-ajan asunnollaan aikaa myös kesän ulkopuolella ja jopa talvisin.

Mökit alkavatkin olla varustetasoltaan ja rakenteellisilta ominaisuuksiltaan kodin kaltaisia. Ikkunoilla on iso merkitys asumismukavuuteen, sillä ne vaikuttavat esimerkiksi sisälämpötilan tasaisuuteen, vetoon ja näkymään ulos.

Ikkunaremontti parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja mahdollistaa mökkikauden aloittamisen aikaisin keväällä ja jatkamisen pitkälle syksyyn. Parhaimmillaan vapaa-ajanasunnon voi ottaa ympärivuotiseen käyttöön – se onkin monen suomalaisen haave.

Puurakenteiset ikkunat kestävät kauniina vuodesta toiseen ilman huoltotarvetta. Ne ovat ulkonäöltäänkin täydellinen ratkaisu mökille tai vapaa-ajan asuntoon.

Puurakenteiset ikkunat mökille

Puu-alumiini-ikkunat sopivat erinomaisesti vapaa-ajan asuntoon asennettavaksi joko rakennus- tai saneerausvaiheessa. Ne saadaan sovitettua mökin ilmeeseen vuorilaudoilla, jotka voidaan räätälöidä oikeanlaisiksi.

Puu-alumiini-ikkunat kestävät erinomaisesti kaikkia suomalaisia sääoloja. Ne sopivat hyvin myös vapaa-ajan asunnon sisätilojen sisustukseen, koska pokat on valmistettu kotimaisesta puusta ja sisäpuitteet yhdistetään alumiiniseen ulkopuitteeseen.

Ikkunoiden puu- ja alumiiniosiin on valittavissa pintakäsittely, ja myös karmien värin saa valita. Alumiiniosat ovat huoltovapaat eli täydelliset mökille, jossa halutaan lomailla eikä ahertaa.

Puu-alumiini-ikkunoita saa nykyisin myös mattamaalattuina, jolloin ne muistuttavat ulkoa katsottuna perinteisiä puuikkunoita. Ikkunat voidaan tarvittaessa sovittaa mökin alkuperäiseen tyyliin sopivilla ristikoilla.

Ikkunaremontti lisää energiatehokkuutta

Kesämökin tai vapaa-ajan asunnon ikkuna- ja oviremontti kannattaa siinä, missä omakotitalon ikkuna- ja oviremonttikin. Mitä vanhemmat ikkunat on tarkoitus vaihtaa uusiin, sitä suurempi energiansäästö energiatehokkailla ikkunoilla saadaan.

Energiatehokkaiden ikkunoiden ja parantuvan ilmanvaihdon ansiosta myös viilennyskulut, kuten ilmalämpöpumpun kulut, pienenevät kesäaikaan.

Miellyttävän ulkonäön lisäksi viihtyvyyteen liittyy sisäilmaa parantava ilmanvaihto ja vedon väheneminen. Aiemmin ilma on voinut vaihtua energiatehottomasti ikkunoiden läpi tai niiden raoista. Ilmanvaihtoa parannetaan remontissa tuuletusikkunoilla tai asentamalla korvausilmaventtiilit

Laskelmissa on hyvä huomata sekin, että asennustyön osalta remontin kustannuksiin voi verottajalta hakea kotitalousvähennyksen.

Uudet ovet ja ikkunat parantavat energiatehokkuutta ja laskevat vapaa-ajanasunnon energialaskua. Remontin kustannuksiin voi verottajalta hakea kotitalousvähennyksen.

Mökki on sijoitus, josta kannattaa huolehtia

Mökki on rentoutumisen paikka, eikä siellä tule miettiä raha-asioita. Totta kuitenkin on, että mökki, olkoonkin kuinka rakas ja perinteikäs tahansa, on myös omaisuutta ja sijoitus.

Ikkunaremontti nostaa mökin arvoa, niin kuin muutkin fiksut remontit, joita siellä toteutetaan. Ikkunaremontin ansiosta mökin jälleenmyyntiarvo säilyy tai jopa paranee. Samalla paranee rakennuksen ulkonäkö, viihtyvyys ja turvallisuus.

Lammin Ikkuna Oy toimittaa mökin uudet ikkunat ja ovet mihin tahansa Suomessa, myös mökille Suomen saaristoon.

Tutustu tarkemmin asiantuntijoiden vinkkeihin mökkiremontin toteuttamisesta ikkunoiden ja ovien näkökulmasta.

lammin.fi