Mainos: Suomen parhaat Maatalous

Parsipedit ja käytävämatot lisäävät lehmien hyvinvointia sekä vähentävät työtä karjatiloilla

Laadukas parsipeti, parsimatto sekä käytävämatto takaavat eläimille miellyttävät olosuhteet ja ennaltaehkäisevät tyypillisiä sorkkiin, polviin ja lonkkiin liittyviä terveyshaittoja. Matoilla peitetyt lattiapinnat on myös helppo puhdistaa.
Pehmeä parsipeti tukee lehmän oikeaa asentoa ja vähentää liukastumisia. Kuva: KRAIBURG

Parsipedit tuovat laitumelta tutut olosuhteet navettaan. Pehmeän, kestävän alustan ansiosta lehmien makuulle asettautuminen, makuulla olo ja ylös nouseminen tapahtuu mahdollisimman helposti kerta toisensa jälkeen.

Vaivattoman liikkumisen myötä lehmät myös säästyvät polviin kohdistuvalta rasitukselta, vammoilta ja kivulta. Parsipeti lisääkin sekä lehmien viihtymistä että hyvinvointia, mikä samalla parantaa niiden syöntiä, märehtimistä ja maidon tuotantoa.

Parsipetien tarkoituksenmukainen muotoilu ja materiaalit takaavat myös niiden helpon puhdistuksen ja desinfioinnin, mikä säästää työaikaa navetoissa.

”Parsipedit ovat saaneet erinomaisen hyvän vastaanoton suomalaisilla maatiloilla”, kertoo saksalaisia KRAIBURG-mattoja maahantuova Ari Jylhä JGarage Oy:stä.

”Makuualustoistamme kolmikerroksinen ja 6 senttimetriä paksu KEW Plus on paras mahdollinen makuualusta lypsykarjalle. Vaahtomuovi kumipatjojen välissä on koteloitu, jolloin sen mattoa pehmentävä vaikutus kestää vuosia.”

KEW Plus -maton kolme toiminnallista kerrosta, kumi-vaahtomuovi-kumi, varmistavat parhaan mahdollisen makuumukavuuden. Kuva: KRAIBURG

Syväparren pehmuste säästää kuiviketta

Helppohoitoinen POLSTA-matto korvaa paksun kuivikekerroksen, jota on vaikea pitää syväparren etureunassa.

Syväparren pehmuste on valmistettu kahdesta toiminnallisesta kerroksesta:

•alempi matto on varustettu siipiprofiililla, joka takaa ihanteellisen iskujen pehmennyksen eläimen noustessa ylös tai mennessä makuulle

•ylemmässä matossa on ilmapehmuste, joka pitää ylemmän kerroksen taipuisan pehmeänä

”POLSTA on KRAIBURG:in uutuustuote, joka on helppo asentaa ja ottaa käyttöön”, toteaa Jylhä.

Näin asennat POLSTA-maton

Oikeilla työvälineillä POLSTA:n asennus käy nopeasti, katso opasvideo:

Käytävämatot sopivat joka paikkaan

Käytävämatot vaimentavat tehokkaasti ympäristön melua ja vähentävät samalla eläinten stressiä. Mattojen pehmeä pinta lisää myös liikkumisen mukavuutta ja pienentää loukkaantumisriskiä.

”Sain juuri äsken yhdeltä tilalta puhelun, jossa kiiteltiin käytävämattojen mukanaan tuomaa hiljaisuutta. Melun vähentymisen navetoissa huomaa nopeasti”, toteaa Jylhä.

KRAIBURG:in käytävämatot valmistetaan mittojen mukaan Saksan tehtaalla ja niillä on 5 vuoden takuu. Matot sopivat sekä betonin että ritilän päälle.

KURA-P -käytävämatto sopii kaikille käytäväleveyksille. Mitoitus on tehty 2 cm välein. Matolla on 5 vuoden takuu. Kuva: Ari Jylhä

Lihakarjakasvattamoissa matot ovat pakollisia ritilöiden päällä. KRAIBURG:in uutuustuote, 23 millimetriä paksu LOSPA SB on tukeva ja kestävä ritilämatto lihakarjalle ilman painorajoitusta.

Matossa on kaareva pinta, jossa on noin 5 prosentin kaato kohti rakoa. Se edesauttaa nesteen valumista, nopeuttaa kuivumista ja lisää eläinten puhtautta. Matto tehdään mittatilauksena yleisimmille pitkittäisille ja poikittaisille ritiläpalkeille.

LOSPA SB -ritilämatossa on erittäin tukeva kiinnitys. Matossa on paranneltu askelpitävyys ja optimoitu kiinnitys korkealle eläinpaineelle. Kuva: Ari Jylhä

JGARAGE OY

JGarage Oy on KRAIBURG-parsipetien ja -käytävämattojen virallinen maahantuoja. Ari Jylhän perustama yritys toimittaa KRAIBURG-parsipedit ja käytävämatot suoraan tehtaalta asiakkaalle. Jylhän lähes 30 vuoden kokemus alalla takaa vahvan osaamisen sekä asiantuntijuuden mattojen mittauksen, suunnittelun ja myynnin parissa.

Kotisivu ja tuote-esittelyt: https://www.jgarage.fi/, GSM 0400 263 078

KRAIBURG

Saksalainen KRAIBURG on perustettu vuonna 1968. Karjankasvatuksessa käytettävien mattojen tuotannon yritys aloitti 1972. Tänä päivänä KRAIBURG toimittaa mattoja yli 70 maahan.

Kotisivu: https://kraiburg-elastik.com/