Mainos: Suomen parhaat Ruoka

Sinustako kesän paras grillimestari?

Char-Broil Tru-infrared -grillin salaisuus piilee siinä, että grillin luukku voidaan pitää kiinni vaikka koko grillauksen ajan. Tasaisessa lämmössä liha, kasvikset, kalat ja äyriäiset kypsyvät herkullisen meheviksi.
↑Char-Broil-kaasugrillien patentoitu Tru-infrared-tekniikka valmistaa todella meheviä ja maukkaita grilliherkkuja. Grillaaminen onnistuu varmasti, eikä ruoka kuivahda.

Tavallinen kaasugrilli toimii niin, että kaasu lämmittää ilmaa, joka lämmittää grillattavaa ruokaa noustessaan ylöspäin. Lopulta lämmin ilma poistuu grillistä vieden kosteuden mukanaan.

Myös Tru-infrared-grilli lämmittää kaasulla ilmaa, mutta lämpöä ei päästetä karkuun, vaan sillä kuumennetaan emitterilevy, joka hohkaa lämpöä grillattaviin ruokiin. Tru-infrared-grillin lämpötila pysyy siis taatusti tasaisena pitkään.

Liha ja kasvikset kypsyvät mehukkaiksi Tru-infrared-tekniikan ansioista. Kosteus ei pääse karkuun, jos malttaa pitää luukun kiinni. Jos haluaa grillattaviin vähän palaneenkin makua, voi luukkua pitää normaalisti auki ja grillin tehoa kovemmalla.

Tru-infrared-tekniikka toimii ikään kuin uunipussi, eli lämmin kosteus kypsyttää ruuan. Siksi on myös olennaista, että grillin luukku pidetään kiinni. Kotigrillaajalta kysytäänkin nyt uudenlaista malttia.

– Grillin luukkua ei kannata availla kypsennyksen aikana. Tämä vaatii kieltämättä vähän harjoitusta alussa, koska perinteisessä tyylissä avataan luukkua usein ja kurkitaan, miten kypsyminen edistyy, kertoo Jori Falkstedt Falmek Oy:stä.

– Laitoimme kerran grilliin jäisen sianniskan. Siinä sitten vietettiin iltaa kaikessa rauhassa, ja liha unohtui lopulta grilliin koko yöksi. Aamulla meitä odotti täydellisesti kypsynyt sianniska, joka ei ollut lainkaan kuivahtanut, vaan mehukas, ihan kuin se olisi uunipussissa muhinut.

Kana, nautaa, merenherkkuja ja kasviksia – mitä ikinä haluat grillata

Jos Char-Broil Tru-infrared -grilliin laittaa yhtä aikaa ohuen kanapihvin ja tuhdimman naudanpihvin, ne voi jättää grilliin niin kauaksi aikaa kuin pitempää kypsymistä kaipaava liha vaatii: toinenkaan liha ei kuivahda, vaikka kypsyisi aiemmin. Nopeammin kypsyvän lihan alueen voi säätää vähän pienemmälle lämpötilalle.

Myös kalan ja merenelävien grillaamisen Char-Broil Tru-infrared-grilli sopii mainiosti, ja niidenkin lopputulos on mehukkaan herkullinen. Kala ja äyriäiset tosin kypsyvät niin nopeasti, että ne kannattaa nostaa pois ennen lihaa, jos niitä grillaa yhtä aikaa.

Kasviksistakin tulee Tru-infrared-tekniikan ansiosta herkullisia, koska esimerkiksi paprikat, sipulit, kesäkurpitsat ja herkkusienet eivät pääse kuivahtamaan vaan pysyvät erittäin mehukkaina.

Kasviksista irtoaa kypsennyksessä kuitenkin runsaasti kosteutta, joka pysyy grillissä kypsennyksen ajan. Siitä syystä grillin luukku kannattaa avata rauhallisesti niin, että isoin höyry pääsee ulos.

– Ilmiö on sama kuin uunin luukkua avatessa, eli grillistä pölähtää lämmin pilvi. Etenkin kun nostaa kasvikset grillistä, kannattaa luukku avata rauhallisesti, Falkstedt kertoo.

Koska lämpöä ei katoa Char-Broil Tru-infrared-grillistä taivaan tuuliin, se vie huomattavasti vähemmän kaasua kuin tavallinen kaasugrilli. Myös rasvapalojen syttyminen on ehkäisty tehokkaasti.

Mutta entä sitten, jos haluaa käristää makkaran oikein kunnolla niin, että pinta ihan korventuu? Sekin onnistuu: kun nostaa emitterilevyn pois, kääntää kaasua kovemmalle ja avaa luukun, Char-Broil Tru-infrared-grillistä tulee perinteinen kaasugrilli.

Reijälliset emitterilevyt sijaitsevat grillissä polttimien ja grillaustilan välissä. Ne jakavat lämmön grillaustilaan tasaisesti niin, ettei grilliin jää kylmiä kohtia.

Käyttäjiltä pelkkiä kehuja

Char-Broilin patentoima Tru-infrared-tekniikka rantautui Suomeen nelisen vuotta sitten, mutta muualla maailmassa siitä on saatu nauttia jo paljon pidempään.

Yhdysvalloissa Char-Broil-kaasugrillejä myydään enemmän kuin minkään muun valmistajan kaasugrillejä, ja se on myös esimerkiksi Tanskassa jo myyntiykkönen.

– Kaikki asiakkaat, jotka ovat ostaneet Char-Broil Tru-infrared -grillin meiltä, ovat kiittäneet sen ominaisuuksia. Palaute on ollut pelkästään positiivista, Falkstedt kehaisee.

Suomessa Char-Broil Tru-infrared -grillejä myyvät netissä esimerkiksi Puutarhatukku, Netrauta ja Grillikauppa.

falmek.fi