Talous

Äidinäidinäiti tarjoili illallista Mannerheimille – tarinat houkuttelevat asiakkaita matkailuyrityksiin

Talous 15.01.2017

Suomi 100 -teemavuotta yritetään hyödyntää matkailualan markkinoinnissa.


Sanne Katainen
Seikkailulaakson John Rönnholm (vas.) ja Sami Talsi testaavat tandemhiihtoa. Suomalaisia matkaajia kiinnostavat luonto, aktiivilomat sekä historia.

Matkailualalla odotetaan itsenäisyyden juhlavuodesta piristysruisketta liiketoiminnalle. Kotimaanmatkailun näkökulmasta viime vuosi näytti toki jo valmiiksi hyvältä – Matkamessujen teettämän tutkimuksen mukaan 75 prosenttia suomalaisista kertoi matkailleensa kotimaassa vuonna 2016. Luvun odotetaan kasvavan vuonna 2017.

Vielä marraskuussa suomalaisten innostus Suomi 100 -teemaa kohtaan oli maltillista, vain joka viides uskoi juhlavuodella olevan vaikutusta matkasuunnitelmiin. Juhlavuoden ja sen tapahtumien käynnistyminen kasvattanee innostusta.

Juhlavuosi on ainakin oiva täky matkailuyrittäjien markkinoinnissa. Porvoon saaristossa sijaitsevassa Seikkailulaaksossa teemaa hyödynnetään kokouspakettien myynnissä, mutta myös yksittäisiä matkalaisia ja ulkomaisia ryhmiä pyritään houkuttelemaan sinivalkoisella tunnelmalla.

Matkailijoita houkuttelevat tarinat, joita Seikkailulaaksosta ainakin löytyy. Kokous- ja tapahtumakeskuksen tontilla aikanaan sijainnut Emäsalon kartano todisti monia itsenäiselle Suomelle tärkeitä hetkiä.

”1900-luvun alussa meidän tontillamme painettiin Venäjän hallintojärjestelmää vastustavia lentolehtisiä ja niitä vietiin salaa venäläisiltä Helsinkiin. Äidinäidinäitini oli piikana samalla tontilla, ja hän on tarjoillut esimerkiksi Carl Gustav Mannerheimille illallista Emäsalon kartanossa”, John Rönnholm Seikkailulaaksosta kertoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit