Talous

Lisää apua koronakriisin keskelle – OP avasi puhelinpalvelun erityistukea tarvitseville ja heidän läheisilleen

Erityistukea tarvitsevat esimerkiksi yli 70-vuotiaat, kehitysvammaiset ja edunvalvottavat, joilla ei ole käytössään verkkopankkia tai maksukorttia.
Carolina Husu
Uudella puhelinpalvelulla halutaan OP:n mukaan varmistaa, että erityistukea tarvitsevien pankkiasiointi on sujuvaa myös vallitsevassa poikkeustilanteessa.

OP Ryhmä tiedottaa perustavansa koronakriisin vuoksi puhelinpalvelun erityistukea tarvitseville ja heidän läheisilleen. Numerossa opastetaan päivittäisen maksamisen asioissa. Linjalla palvellaan suomeksi, ja se on auki toistaiseksi.

Erityistukea tarvitsevat esimerkiksi yli 70-vuotiaat, kehitysvammaiset ja edunvalvottavat, joilla ei ole käytössään verkkopankkia tai maksukorttia. Myös omaiset voivat soittaa heidän puolestaan uuteen puhelinlinjaan.

Pankkien palvelut ovat ruuhkautuneet, kun esimerkiksi lyhennysvapaita on haettu runsaasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin takia.

Erityispalvelu on käytössä arkisin klo 9–16 numerossa 010 252 9627 (hinta: 0,0835 e/puhelu + 0,167 e/min).

Lue lisää:

Monet pankit reagoivat koronavirukseen: Asuntovelallisille tarjotaan lyhennysvapaita, yrityksille muutoksia maksuohjelmiin

Lue lisää

Hallinto-oikeus: Hoitokodin tapaamisrajoitukset eivät olleet oikeutettuja

Y-kromosomi tekee muutakin kuin miehen: sukukromosomin geenien vaimentaminen vaikutti sydämeen

Suomessa 184 uutta koronatartuntaa

Lue uusin koronakatsaus: Suomen epidemiatilanteessa näkyy pientä positiivista valoa