Lomautettujen määrä kasvaa edelleen – nyt yt-neuvotteluiden piirissä on jo lähes 321 000 suomalaista - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Lomautettujen määrä kasvaa edelleen – nyt yt-neuvotteluiden piirissä on jo lähes 321 000 suomalaista

Luku ei kerro koko totuutta, sillä alle 20 henkilöä työllistävien ei tarvitse ilmoittaa lomautusaikeistaan viranomaisille.
Antti Aimo-Koivisto
Vielä tiistaina yt-neuvottelujen piirissä oli 303 524 ihmistä, eli kasvua on noin 17 000 ihmisen verran. Kaikkiaan 3 436 työnantajaa on ilmoittanut yt-neuvotteluista.

Koronaviruksen aiheuttamien yt-neuvottelujen piirissä olevien ihmisten määrä on kasvanut 320 615 työntekijään, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Vielä tiistaina yt-neuvottelujen piirissä oli 303 524 ihmistä, eli kasvua on noin 17 000 ihmisen verran. Kaikkiaan 3 436 työnantajaa on ilmoittanut yt-neuvotteluista.

TEM kertoo, että tiistaina työvoimatoimistoihin ilmoittautui 1 058 lomautettua ja 929 työtöntä työnhakijaa. Määrä on selvästi pienempi kuin maanantaina, jolloin TE-keskuksiin ilmoittautui 3 414 lomautettua ja 1 458 työtöntä työnhakijaa.

Luvut ovat kuitenkin suuntaa-antavia, sillä koronaviruksesta ja muista syistä johtuvia ilmoituksia ei ole mahdollista eritellä tarkkaan.

Lomautuksia on tulossa todennäköisesti enemmänkin, sillä alle 20 henkilöä työllistävien työnantajien ei yhteistoimintalain mukaan tarvitse ilmoittaa harkinnassa olevista lomautuksista TE-toimistolle.

Lue myös:

EK:n Jyri Häkämies: Edessä voi olla 90-luvun lamaa vakavampi jättityöttömyys ja konkurssiaalto

Pääministeri: "Perustamme Kriisistä ulos-ryhmän – jälleenrakennus tulee olemaan iso haaste"

Ministeriöiden asettama neljän miehen selvitysryhmä arvioi koronakriisin taloudellisia vaikutuksia ja keinoja elpyä kriisistä

Lue lisää

Jo toinen lomautuskierros: Metsäteknologiayhtiö Kesla jatkaa lomautuksia vuoden loppuun saakka

Valmet Automotive käynnistää yt-neuvottelut lomautuksista – lomautusuhan alla 1 200 työntekijää 

Suomi on taantumassa – bkt supistui toisen neljänneksen putkeen, ja alkuvuonna pudotus kiihtyi

Putin: Venäjä on ohittanut koronatartuntojen huipun, sotilasparaati kesäkuussa