Talous

Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee tukipakettia maaseudun yrityksille

Tukea voisivat saada muut maaseudun mikroyritykset kuin maatilat.
Pentti Vänskä
MT kertoi viime viikolla sonkajärveläisestä matkailuyrittäjästä Henri Jauhiaisesta, jonka asiakasyrityksistä lähes kaikki olivat peruneet kevään varauksensa. Kuvituskuva.

Maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa valmistelevansa paraikaa tukipakettia maa- ja elintarviketalouden yrityksille. Perusteena on koronaviruksesta johtuva markkina- ja tuotantohäiriö.

Tukirahoitus kohdistettaisiin maaseutumatkailuyrityksille, maataloustuotteita jalostaville yrityksille sekä muille maaseutumaisten alueiden mikroyrityksille. Lisäksi tukea voisivat saata maatalouden ulkopuolista yritystoimintaa harjoittavat maatilat.

Tukea valmistellaan myös kalastusaluksille, kalankasvatukselle ja kalanjalostuyrityksille.

Ministeriö perustelee erillistä tukea maaseudun yrityksille sillä, ettei ely-keskusten ja muiden rahoittajatahojen koronavirustilanteen vuoksi myöntämä lisärahoitus kata tällä hetkellä näiden toimialojen yrityksiä.

Tarkempia tietoja tukitoimien yksityiskohdista ja rahoituksesta kerrotaan ministeriön mukaan myöhemmin.

Lue myös:

Matkailualan yrittäjä tiukalla maaseudulla – yritykset peruuttaneet varaukset lähes täysin

EK:n Jyri Häkämies: Edessä voi olla 90-luvun lamaa vakavampi jättityöttömyys ja konkurssiaalto

Hallitus elvyttää taloutta 15 miljardin euron tukipaketilla – yrittäjät työttömyysturvan piiriin

Lue lisää

Hiihtolomareissut huolettavat johtavia ylilääkäreitä: "Kun muuntovirus jyllää Uudellamaalla, on tässä erinomainen mahdollisuus saada se kaikkialle Suomeen"

Tutkimuksen mukaan stereotypiat kahlitsevat maaseudun yrittäjyyttä – perinteisessä käsityksessä usein mukana "villit pojat" ja yksi ura

THL: Koronarokotteista mRNA-rokotteet ovat erittäin tehokkaita – "Ensimmäisen pistokerran jälkeen sen suojateho on yli 90 prosenttia"

Katso kuntasi koronatilanne: Korkeimmat luvut löytyvät juuri nyt Karviasta ja Korsnäsistä – epidemia on levittäytynyt koko Suomeen