Teräsyhtiö SSAB valmistautuu teräksen kysynnän laskuun – tulos romahti alkuvuonna - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Teräsyhtiö SSAB valmistautuu teräksen kysynnän laskuun – tulos romahti alkuvuonna

Yhtiö toteaa osavuosikatsauksessaan, että teollisuuden hidastuminen vähentää teräksen kysyntää, joten näkymät ovat tavallista epävarmemmat.
SSAB:n mukaan näkymät ovat tavallista epävarmemmat, koska teollisuuden hidastuminen vähentää teräksen kysyntää. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Teräsyhtiö SSAB:n liikevoitto laski tammi-maaliskuussa 31,6 miljoonaan euroon oltuaan vuosi sitten 154 miljoonaa. Yhtiö toteaa osavuosikatsauksessaan, että teollisuuden hidastuminen vähentää teräksen kysyntää, joten näkymät ovat tavallista epävarmemmat. Odotus on, että toimitukset Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa laskevat tuntuvasti huhti-kesäkuussa. Erikoisteräksen kysynnässä on kuitenkin näkyvissä pientä elpymistä Aasian markkinoilla, yhtiö toteaa.

SSAB on sopeuttanut tuotantoaan ja kustannustasoa kysynnän laskiessa.

"Esimerkiksi SSAB Europe -divisioonassa valssaustuotantoa vähennetään vähintään neljänneksellä ja Raahen toinen masuuni suljettiin huhtikuun puolivälissä. Kaikki teräsdivisioonat aikaistavat loppuvuodeksi suunniteltuja huoltoseisokkeja, jotka nyt toteutetaan jo kesällä", luetteli toimitusjohtaja Martin Lindqvist tiedotteessa.

Lindqvistin mukaan kaikilla sopeutustoimilla saadaan vuositasolla yli miljardin kruunun (92 miljoonan euron) kustannussäästöt. Tälle vuodelle suunniteltuja strategisia investointeja siirretään tulevaisuuteen ainakin 500 miljoonan kruunun edestä.

"Vaikka epävarmuus on suurta, SSAB keskittyy edelleen erikoisteräsliiketoiminnan kehittämiseen sekä siirtymiseen fossiilivapaan teräksen valmistukseen, mikä on tärkeää vahvistaaksemme pitkän aikavälin kilpailukykyämme", Lindqvist sanoi.

Lue lisää

Tutkijat selvittivät ruuan toimitusketjujen selviämistä koronakriisissä: Ennustemallit ja historiaan pohjaavat toimintatavat menettivät merkityksensä, sen sijaan siirryttiin päivittäiseen suunnitteluun ja yhteydenpitoon

THL: Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa

Kauppajätti Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle: Odottaa myös toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan

Tilastokeskus: Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa – uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen