Biokaasulaitosten valmistaja Demeca Oy järjestää osakeannin - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Biokaasulaitosten valmistaja Demeca Oy järjestää osakeannin

Lisärahoituksella yritys haluaa vauhdittaa biokaasuteknologian tuotekehitystään. Tavoitteena on myös viennin lisäys.
Pekka Fali
Pekka Vinkki on Haapavedellä toimivan Demeca Oy:n toimitusjohtaja. Yrityksellä on noin 40 työntekijää.

Biokaasulaitosten valmistaja Demeca Oy järjestää julkisen osakeannin.

"Osakeannin tavoite on hankkia rahoitusta nykyteknologian jatkokehittämiseen, uusien innovaatioiden tutkimiseen ja saattamiseen kansainvälisille markkinoille", yhtiön toimitusjohtaja Pekka Vinkki määrittelee.

Haapavedellä toimiva Demeca Oy valmistaa ratkaisuja maatalouden lannankäsittelyyn ja jakeiden hyötykäyttöön sekä omavaraiseen energiantuotantoon. Vuonna 2019 yhtiön liikevaihto oli 5,1 miljoonaa euroa.

"Suomeen olemme toimittaneet kymmenen biokaasulaitosta. Asiakkaita kotimaassa on kaikkiaan yli tuhat", Vinkki kertoo.

Demecan tuottamilla teknologiaratkaisuilla maatiloilla syntyvää lantaa muutetaan energiaksi. Lannasta saadaan biokaasua, joka korvaa fossiilisia polttoaineita.

”Demeca ponnistaa nyt 12 vuoden tuotekehitysputkesta ulos", Vinkki sanoo.

Yhtiö tarjoaa merkittäväksi B-sarjan osakkeita, jotka ovat äänivallattomia. Demeca Oy:n mukaan osakkeilla on täysi osinko-oikeus. Osakeanti jatkuu 31.5. asti.

Lue lisää

Haapaveden biojalostamo sai ympäristöluvan

Lähteenmäet ovat tyytyväisiä biokaasuun: "Tällä hetkellä sähköä tulee noin 40 kilowattia tunnissa, reilut 300 000 kilowattia vuodessa"

Haapaveden keskustan valtuustoryhmässä kuohuu – kahdeksan valtuutettua erosi, kun muut eivät suostuneet lakkauttamaan kyläkouluja

Ilpo Wennström kannustaa tuottajia: "Kilpailuttakaa pankit ja laitetoimittajat" – "Viljelijät ovat toisinaan aivan liian nöyriä"