Uutissuomalainen: Korona romahdutti energian hinnan - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Uutissuomalainen: Korona romahdutti energian hinnan

Sähkön tukkumarkkinahinta on jopa puolittunut alemmaksi kuin koskaan.
Pekka Fali
Sähkön hinta on pudonnut ennätysalhaalle. Toppilan voimalaitokset tuottavat Oulun Energialle sähköä puusta ja turpeesta.

Energian hinnat ovat pudonneet reippaasti alkuvuoden aikana. Asiasta kertoo Uutissuomalainen, joka tarkasteli sähkön, kevytöljyn, dieselin, bensiinin sekä maa- ja biokaasun hintaa.

Eniten on halventunut sähkön tukkumarkkinahinta, joka on jopa puolittunut ja on alempana kuin koskaan.

"Nyt koronan vaikutus näkyy jo. Monien tuotteiden ja palveluiden kysyntä on laskenut, joten myös niiden tuottamiseen käytettävä energia on vähentynyt. Energiantuotantomahdollisuuksia on sen sijaan ollut tarjolla ylin kyllin", sanoi Energiateollisuuden johtaja Jari Kostama Uutissuomalaiselle.

Kostama ei muista koskaan tapahtuneen näin suurta energiahintojen laskua.

Koronaviruksen ohella sähkön hintoja ovat painaneet alas myös muun muassa lämmin talvi, hyvä vesivoimavuosi Pohjoismaissa, kasvava tuulivoimakapasiteetti ja alkuvuoden lakot energiateollisuudessa.

Halventunut energia voi helpottaa yritysten tilannetta taantuman keskellä. Teollisuus käyttää Suomen sähköstä noin puolet.

"Halpa energia on aina hyvä asia yhteiskunnalle."

Lue lisää

Energiateollisuus: Myrsky katkaisi sähköt jopa sadaltatuhannelta – sähköverkot paikoin täysin tuhoutuneet

Sitra vastaa

Viime vuonna sähkökatkojen pituudessa oli raju ero taajamien ja haja-asutusalueiden välillä: Keskimäärin sähköt olivat kerralla pois vain 36 minuuttia mutta asemakaava-alueiden ulkopuolella sähköjen palautumista sai odotella yli 10 tuntia

Halpa puu ja vilja ovat jättituki kaupungeille