UPM ja Huoltovarmuuskeskus hankkivat suojavarusteita yhdessä Kiinasta - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

UPM ja Huoltovarmuuskeskus hankkivat suojavarusteita yhdessä Kiinasta

UPM on hankkinut näytesuojaimet yli kymmeneltä esivalitulta toimittajalta, ja suojaimia on testattu Teknologian tutkimuskeskus VTT:ssä.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Huoltovarmuuskeskus kertoo, että se ja UPM ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen mahdollisuudesta hankkia merkittävä määrä suojaimia Kiinasta.

Huoltovarmuuskeskus (HVK) ja metsäkonserni UPM aloittavat yhteistyön suojavarusteiden hankinnassa Kiinasta.

Huoltovarmuuskeskus kertoo tiedotteessa, että se ja UPM ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen mahdollisuudesta hankkia merkittävä määrä suojaimia Kiinasta. Sopimuksen mukaan UPM:n hankintaorganisaatio etsii suojainten toimittajat ja neuvottelee toimitusehdot. Päätöksen toimittajasta ja tilauksesta sekä varsinaisen hankinnan tekee HVK.

UPM on hankkinut näytesuojaimet yli kymmeneltä esivalitulta toimittajalta, ja suojaimia on testattu Teknologian tutkimuskeskus VTT:ssä. Kaikki testatut tuotteet ovat olleet vaatimukset täyttäviä kirurgisia suu-nenäsuojaimia.

HVK:n mukaan UPM toimii yleishyödyllisessä tarkoituksessa eli on asettanut hankinta-ammattilaisiaan HVK:n käyttöön eikä ota avustamisesta korvausta.

HVK ja työ- ja elinkeinoministeriö olivat yhteydessä UPM:ään joitakin viikkoja sitten ja tiedustelivat mahdollisuutta tehdä yhteistyötä. UPM on toiminut yli 20 vuotta Kiinassa, missä yhtiöllä on erikoispaperitehdas ja tarralaminaattitehdas Changshussa.

Lue lisää:

Finnpulpin suurin omistaja Hengan ja Huoltovarmuuskeskus sopivat 12,5 miljoonan suojamaskin toimituksesta – ensimmäinen erä täytti VTT:n vaatimukset

Lue lisää

Uutispäälliköltä: Nyt jaetaan isolla kauhalla – Kiintoisa uutinen maaseudulle on vihreä valo biotuotetehtaalle

UPM:n Jyväskylän vaneritehdas on tehnyt tappiota pitkään – miljoonien investoinneilla ei ole onnistuttu kohentamaan kannattavuutta riittävästi

UPM aikoo sulkea vaneritehtaan pysyvästi Jyväskylässä – tehtaalla työskentelee 167 henkilöä

Hetemäki julkisti ohjeet hallitukselle: Alueiden palvelut pitää turvata kriisien sietokyvyn parantamiseksi – katso koronainfo