Handelsbankenin nimissä lähetetty huijausviestejä, jotka näyttävät aidoilta - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Handelsbankenin nimissä lähetetty huijausviestejä, jotka näyttävät aidoilta

Asiakkaan tulee ottaa heti yhteyttä pankkiin, jos hän on luovuttanut tietoja kalastelusivuston kautta.
Handelsbanken ei koskaan pyydä sähköpostitse asiakkaita vahvistamaan henkilöllisyyttä pankkitunnuksella tai antamaan korttitietoja. LEHTIKUVA / Anni Reenpää

Handelsbankenin nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa kalastellaan tili- ja yhteystietoja. Pankin mukaan sähköpostiviestit näyttävät aidoilta ja ne on kirjoitettu hyvällä suomen kielellä.

Viesteissä viitataan esimerkiksi asiakastietojen päivitykseen tai EU-direktiiviin ja uuden tunnuslukulaitteen tilaamiseen. Vastaanottajaa pyydetään siirtymään linkin kautta kalastelusivustolle, joka on Handelsbankenin nettisivujen näköinen.

Handelsbankenin nimissä lähetetyt kalasteluviestit voi lähettää edelleen sähköpostitse osoitteeseen phishing_fi@handelsbanken.fi ja sen jälkeen poistaa. Asiakkaan tulee ottaa heti yhteyttä pankkiin, jos hän on luovuttanut tietoja kalastelusivuston kautta.

Handelsbanken ei koskaan pyydä sähköpostitse asiakkaita vahvistamaan henkilöllisyyttä pankkitunnuksella tai antamaan korttitietoja.

Lue lisää

Handelsbanken lakkauttaa konttoreita maakunnista – "Konttorit sijaitsevat alueilla, joilla pankkiliiketoiminnan kasvu on haasteellista"

Tarjottiinko sinulle käyttöösi tunnuslukulaitetta Finanssivalvonnan nimissä? Kyseessä on huijaus, johon ei pidä reagoida mitenkään

Puolustusvoimat sen nimissä lähetetyistä huijausviesteistä: Meillä on tieto vain yhdestä viestistä

Kauppalehti: Handelsbanken vetäytyy Aasiasta, asiakkaiden on etsittävä uusi pankki