Kalajoen turkistarhaiskujen tutkinta jatkuu – Ylivieskan poliisi: Vihjeet tiistain ja keskiviikon välisen yön kulkijoista kiinnostavat - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Kalajoen turkistarhaiskujen tutkinta jatkuu – Ylivieskan poliisi: Vihjeet tiistain ja keskiviikon välisen yön kulkijoista kiinnostavat

Poliisi on saanut lukuisia vihjeitä keskiviikon vastaisen yön tapahtumista Kalajoen Mehtäkyläntiellä. Vihjeet ovat edelleen tervetulleita.
Johannes Tervo
Kalajoen tarhaiskussa päästettiin irti vasta penikoineita emokettuja. Tämä sinikettu ei liity tapaukseen.

Kahdelta Mehtäkyläntien varressa sijaitsevalta turkistarhalta päästettiin sinikettuemoja irti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Vierekkäisille tarhoille tehdyn iskun seurauksena kymmeniä sinikettujen pentuja kuoli.

”Tutkinta jatkuu. Vihjeet kiinnostavat, ne ovat edelleen tervetulleita”, rikosylikomisario Ilkka Piispanen kertoo. Piispanen on Oulun poliisilaitoksen Ylivieskan-tutkintaryhmän johtaja.

Tietoja keskiviikon vastaisen yön kulkijoista Kalajoen Mehtäkyläntiellä ja tiellä havaituista ajoneuvoista voi kertoa Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen numeroon 029 541 6194.

Turkistilaiskut paljastuivat keskiviikkona, kun yrittäjät ja työntekijät menivät tarhoille aamun hoitokierrokselle.

Tarhoille tunkeutuja tai tunkeutujat olivat päästäneet kettuja irralleen kahdesta varjotalosta.

Irti päästetyt ketut saatiin kiinni keskiviikkona aamupäivän aikana. Kyseessä oli vasta penikoineita emokettuja.

Kumpikin tarha kuuluu Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liittoon Fifuriin (STKL), kertoo STKL tiedotteessaan.

Yksin jääneitä pentuja kuoli kymmenittäin.

Fifurin eläinlääkärin Johanna Korpelan mukaan osan pennuista olivat surmanneet stressaantuneet emot.

”Osa oli paleltunut ja osa kärsivistä jouduttiin lopettamaan. Kun emot ja pentueet ovat sekaisin, emot eivät ota toisten pentuja hoidettavakseen”, Korpela kertoo Fifurin tiedotteessa.

Lue lisää

Turkistarhaajat ohjeistettu koronan varalta – "On tärkeää, että ihmiset suojautuvat eläimiltä ja toisaalta suojaavat eläimet itseltään"

Kahdelle turkistarhalle iskettiin Kalajoella: tunkeutujat päästivät eläimiä irti, kymmeniä pentuja kuollut – Fifurin toiminnanjohtaja Marja Tiura: "Järjetön, rikollinen isku"

Kiinalaisomisteinen JP Turkis Oy pyrki turhaan pohjalaisen tarhaajayhdistyksen jäseneksi – "Tiesimme, että yhtiön omistaja on viemässä eläimiä Kiinaan"

"Viljelijät, haluatteko olla itsenäisiä oman ruuan tuottajia vai tanskalaisten renkejä?" – Jouni Jyrinki: "Pitäkää maidon- ja lihanjalostus omassa maassa"