Korona vei monen kesätyön – "Suurella määrällä nuoria jää nyt ensi kosketus työelämään ja arvokasta työkokemusta saamatta" - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Korona vei monen kesätyön – "Suurella määrällä nuoria jää nyt ensi kosketus työelämään ja arvokasta työkokemusta saamatta"

Palvelualoilla kesätöitä on viidennes vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Kesätöiden määrä on kyselyn mukaan pudonnut kaikilla aloilla. LEHTIKUVA / Jussi Helttunen

Kesätyöpaikkojen määrä on vähentynyt selvästi aiemmista vuosista koronavirustilanteen takia, ilmenee keskusjärjestö SAK:n kyselystä.

Kyselyyn vastanneista luottamushenkilöistä 56 prosenttia kertoo, että työpaikalle aiotaan tänä vuonna palkata kesätyöntekijöitä. Viime vuonna vastaava luku oli 71 prosenttia.

"Oli ennakoitavissa, että kesätyöntekijöitä palkataan tänä kesänä aiempaa vähemmän, mutta näin roima pudotus yllätti. Suurella määrällä nuoria jää nyt ensi kosketus työelämään ja arvokasta työkokemusta saamatta", SAK:n koulutus- ja työvoimapoliittinen asiantuntija Kirsi Rasinaho sanoo tiedotteessa.

Kesätöiden määrä on kyselyn mukaan pudonnut kaikilla aloilla. Eniten ne ovat kuitenkin vähentyneet yksityisillä palvelualoilla, joilla kesätöitä on viidennes vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Nekin yritykset, jotka kesätyöläisiä palkkaavat, ovat vähentäneet palkattavien määrää puoleen. Vajaa kolmannes luottamushenkilöistä kertoo, että aiemmin sovittuja kesätöitä on jouduttu perumaan.

Kysely toteutettiin toukokuussa, ja siihen vastasi 875 luottamushenkilöä.

Lue lisää

Huoltovarmuuskeskus ryhtyy valmistelemaan suojavarusteiden lisähankintaa – hankintojen kokonaisarvo arviolta korkeintaan 41 miljoonaa euroa

Valtioneuvosto päätti maahantulorajoitusten palauttamisesta – listalla Belgia, Hollanti ja Andorra

Facebook poisti videojulkaisun Trumpin sivuilta – syynä koronavirusta koskeva harhaanjohtava tieto

Koronatapauksissa lievää kasvua – tartunta aiempaa nuoremmilla