Uutissuomalainen: Korona-aika on lisännyt tarvetta perustoimeentulotuelle ja yleiselle asumistuelle - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Uutissuomalainen: Korona-aika on lisännyt tarvetta perustoimeentulotuelle ja yleiselle asumistuelle

Tukea sai huhtikuussa yhteensä noin 232 500 henkilöä eli 4,2 prosenttia väestöstä.
Yleisen asumistuen hakemusten määrä pomppasi reilusti ylöspäin heti maaliskuun puolivälissä, jolloin epidemian poikkeusolot alkoivat. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Korona-aika on lisännyt tarvetta työttömyysturvan lisäksi Kelan maksamalle perustoimeentulotuelle ja yleiselle asumistuelle, kertoo Uutissuomalainen.

Perustoimeentulotukea sai huhtikuussa yli 11 000 kotitaloutta, jotka eivät olleet saaneet sitä edellisten 12 kuukauden aikana. Määrä kasvoi noin 2 500 kotitaloudella eli 29 prosentilla maaliskuusta.

Tukea sai huhtikuussa yhteensä noin 232 500 henkilöä eli 4,2 prosenttia väestöstä. Edellisen kerran tuensaajia oli näin paljon viime kesänä. Perustoimeentulotukea saavien määrä kasvaa yleensä kesäisin, kun nuoret ovat päättäneet opintonsa.

Yhä useampi on koronakriisin aikana hakenut Kelasta myös yleistä asumistukea. Hakemusten määrä pomppasi reilusti ylöspäin heti maaliskuun puolivälissä, jolloin epidemian poikkeusolot alkoivat. Sen jälkeen yleisestä asumistuesta on jätetty lähes 142 000 hakemusta. Lisäystä on kolmannes viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna.

Lue lisää

Suomessa 105 uuttaa koronatartuntaa – Tartuntojen lähde tiedossa Husin alueella vain murto-osalla

Maski suojaa myös maalla

Koronaepidemia kiihdyttää vauhtiaan – kansalaiset laistavat suosituksia maskien käyttämisestä

THL: Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskia suositellaan lukioissa ja ammattikouluissa