Marimekolle uusi luova johtaja – muutaman vuoden ajan designin johtamisen malli yhtiössä "ollut toisenlainen" - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Marimekolle uusi luova johtaja – muutaman vuoden ajan designin johtamisen malli yhtiössä "ollut toisenlainen"

Rebekka Bay toimi Marimekon hallituksen jäsenenä huhtikuusta 2017 tämän vuoden kesäkuuhun.
Hän luova johtaja aloittaa tehtävässään syyskuun alussa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Taiteiden kandidaatti Rebekka Bay on nimitetty Marimekon luovaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi, yhtiö kertoi tiistaina. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Yhtiön luova johtaja Anna Teurnell lopetti tehtävässään vuonna 2017. Kun Marimekon toimitusjohtajalta Tiina Alahuhta-Kaskolta kysyy, onko yhtiöllä ollut Teurnellin lähdön jälkeen luovaa johtajaa, hän vastaa, että designin johtamisen toimintamalli on muutaman vuoden ajan ollut toisenlainen. Eri tuoteryhmistä ovat vastanneet Satu Maaranen ja Minna Kemell-Kutvonen.

"Sekä Minna että Satu jatkavat tehtävissään, ja molemmat raportoivat jatkossa Rebekka Baylle", Alahuhta-Kasko kertoo STT:lle sähköpostitse.

Ennen Marimekon johtajapaikkaa 50-vuotias Bay työskenteli Uniqlo Global Innovation Centerin luovana johtajana. Hän on työskennellyt lisäksi muun muassa Gap Global Designin ja COSin luovana johtajana.

Bay oli Marimekon hallituksen jäsen huhtikuusta 2017 tämän vuoden kesäkuuhun. Hän luopui hallituksen jäsenyydestä nimityksen myötä.

"Rebekka tuntee Marimekon hyvin, ja hänen monipuolinen kansainvälinen kokemuksensa sekä osaamisensa Aasian markkinoilta tukevat luovaa yhteisöämme mallistojemme kehittämisessä vielä entistäkin kiinnostavammiksi", Alahuhta-Kasko sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Marimekko testaa kangaspainossaan Nivalan Aittoperän indigoa – "On tämä jotakin uskomatonta", iloitsee luonnonväriyrittäjä Pasi Ainasoja

Marimekon tulos puolittui koronan seurauksena

Raskas valinta teki Kirsti Paakkasesta karriäärinaisen

Marimekko ja Terveystalo aloittavat yt-neuvottelut, Marimekon loputkin myymälät sulkeutuvat tällä viikolla