Talous

Tilastokeskus: Yrityksiä haettiin alkuvuonna konkurssiin reippaasti enemmän kuin vuosi sitten

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.
Vireille pantujen konkurssien määrä muun muassa teollisuuden ja kaivostoiminnan sekä rakentamisen päätoimialoilla. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-toukokuussa 5,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Konkursseja pantiin vireille 1  188.

Henkilökunnan määrä konkurssiyrityksissä ja -yhteisöissä on lähes 5  700, mikä on 8,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Määrä sen sijaan väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla.

Tilastokeskus huomauttaa, ettei konkurssin vireilletulo läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan konkurssia ilmaisun varsinaisessa merkityksessä.

Konkurssi on oikeudenkäyntinä mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Lue lisää

Tilastokeskus: Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa – uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Vanhojen asuntojen kauppa hidastui kolmanneksella huhtikuussa – kiinteistönvälitysyhtiö pelkää negatiivista kierrettä

Pääkaupunkiseudun vetovoima ei hiivu: Viime vuonna kokonaisnettomuutto oli suurin ainakin 50 vuoteen

Tilastokeskus: Teollisuuden uudet tilaukset romahtivat maaliskuussa lähes kymmenen prosenttia, myös vienti supistui jyrkästi