TEM: Koronakriisin vaikutus työmarkkinoihin voi jäädä pelättyä pienemmäksi - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

TEM: Koronakriisin vaikutus työmarkkinoihin voi jäädä pelättyä pienemmäksi

TEMin ennuste ulottuu vuoteen 2022.
TEMin ennusteen mukaan työllisyysaste laskee vuoteen 2021 asti. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Koronakriisin vaikutus Suomen työmarkkinoihin voi jäädä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) mukaan pelättyä pienemmäksi, jos uutta epidemia-aaltoa ja sitä torjuvia rajoitustoimia ei tule. Edellytyksenä on myös maailmantalouden elpyminen.

Työttömien työnhakijoiden määrän ennustetaan kuitenkin jäävän lähivuosina korkeammaksi kuin ennen kriisin alkamista. On myös riski, että vaikutukset työmarkkinoihin jäävät osittain pitkäaikaisiksi.

TEMin ennuste ulottuu vuoteen 2022.

Kuntaliitto arvioi, että koronakriisi heikentää kuntataloutta ensi vuonna 1,7 miljardia euroa. Valtaosa eli 1,4 miljardia euroa heikentymisestä selittyy kuntien verotulojen romahtamisesta. Samaan aikaan kuntien kustannusten odotetaan kasvavan 200 miljoonaa euroa.

Kuntaliiton ennusteen mukaan koronakriisi heikentää kaupunkien ja kuntien taloutta jo tänä vuonna yli miljardilla eurolla hallituksen päättämistä kuntien tukitoimista huolimatta.

Lue lisää

Luopumisen tuskaa turvetuotannossa

VM jatkaa selvityksiään ja TEM pohtii mahdollisia jatkotoimenpiteitä – näin Kulmunin viestintäkoulutusjupakan setviminen etenee

TEM:n selvitys Kulmunin koulutuksista: Jatkotoimenpiteet tarpeellisia

Metsien energiakäytöllä lisää työpaikkoja