Luottoluokittaja Fitch piti Suomen näkymät vakaina – koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin hallintaa kuvailtiin ripeäksi - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Luottoluokittaja Fitch piti Suomen näkymät vakaina – koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin hallintaa kuvailtiin ripeäksi

Fitch arvioi Suomen bruttokansantuotteen supistuvan 6,1 prosenttia tänä vuonna.
Joel Saget
Fitch muutti Suomen luokituksen näkymät myönteisistä vakaiksi tammikuussa.

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings on pitänyt Suomen luottoluokituksen näkymät vakaina. Suomen valtion luottoluokitus pysyi Fitchillä ennallaan eli tasolla AA+.

Luottoluokituslaitos vahvisti arvionsa myöhään perjantaina Suomen aikaa.

Fitch arvioi Suomen bruttokansantuotteen supistuvan 6,1 prosenttia tänä vuonna. Sen mukaan toukokuussa alkanut koronavirusrajoitteiden asteittainen purku on näkynyt indikaattoreissa maltillisena toipumisena. Myös yksityinen kulutus on osoittanut toipumisen merkkejä. Esimerkiksi tuotantoteollisuuden tilanne on kuitenkin edelleen heikko.

Perusteluissaan Fitch kiitti Suomen poliittista päätöksentekokykyä ja pitkäaikaista sitoutumista rakenteellisiin muutoksiin. Koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin hallinnassa Suomi on Fitchin mukaan toiminut tähän mennessä ripeästi ja laaja-alaisesti.

Suomen toipumista viruskriisistä voivat Fitchin mukaan hidastaa esimerkiksi tartuntojen toinen aalto ja rajoitteiden uusi käyttöönotto. Myös keskeisten kauppakumppaneiden mahdollinen vajoaminen pitkittyneeseen taantumaan voi heikentää Suomen talouden toipumista.

Fitch muutti Suomen luokituksen näkymät myönteisistä vakaiksi tammikuussa.

Lue lisää

K-kaupoissa tehdyt ostokset painottuivat korona-aikana aamun tunteihin

Uusia koronavirustartuntoja todettu pyöreä nolla

Eva: Suomalaiset ovat nyt poikkeuksellisen ylpeitä maastaan – vastaavia lukemia mitattu edellisen kerran 1980-luvulla

Suomessa todettu 24 uutta koronavirustartuntaa