HS-gallup: Kolme neljästä on ainakin jonkin verran huolissaan valtion velasta - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

HS-gallup: Kolme neljästä on ainakin jonkin verran huolissaan valtion velasta

Kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista suurin osa oli erittäin huolissaan velkaantumisesta. Poliittiseen vasemmistoon kuuluvista etenkin vasemmistoliiton kannattajat eivät pitäneet tilannetta yhtä huolestuttavana kuin muut.
LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Kyselyssä selvitettiin myös, pitävätkö ihmiset lisävelan ottamista hyväksyttävänä koronaviruskriisin vaikutusten lievittämiseksi.

Suomalaisista kolme neljäsosaa on ainakin jonkin verran huolissaan siitä, että valtion velka kasvaa tänä vuonna merkittävästi. Asia selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

Lehden mukaan vastaajien näkemykset seurasivat perinteisiä poliittisia jakolinjoja. Kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajista suurin osa oli erittäin huolissaan velkaantumisesta. Poliittiseen vasemmistoon kuuluvista etenkin vasemmistoliiton kannattajat eivät pitäneet tilannetta yhtä huolestuttavana kuin muut.

Kyselyssä selvitettiin myös, pitävätkö ihmiset lisävelan ottamista hyväksyttävänä koronaviruskriisin vaikutusten lievittämiseksi. Yli puolet vastaajista ei pitänyt lisävelan ottamisesta, mutta näki, että hallituksen on pakko toimia näin.

Lehden mukaan vastaajista perussuomalaisten kannattajat erosivat selvästi muista. 44 prosenttia puolueen kannattajista näkee, että lisävelan ottaminen ei ole hyväksyttävää koronakriisin talousvaikutusten lievittämiseksi.

Kyselyn toteutti Kantar TNS ja siihen osallistui 1 040 vastaajaa. Tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kysely toteutettiin internetpaneelissa 12.–17. kesäkuuta.

Lue lisää

Ruotsin versio Selviytyjät-tv-sarjasta kuvataan Fidzin sijaan Haaparannan saaristossa – kuvauksille halutaan tiukka koronakontrolli

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä: "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa

Korona teki etätyöstä arkea ja aiheutti tarpeen verkkopalvelujen päivitykseen