Kauppajätti Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle: Odottaa myös toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Kauppajätti Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle: Odottaa myös toisen vuosineljänneksen liikevoiton nousevan

Yhtiö kertoo, että tulosohjeistusta nostaa liikevaihdon ennakoitua parempi kehitys rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä päivittäistavarakaupassa.
Kesko julkistaa puolivuosikatsauksensa 23. heinäkuuta. LEHTIKUVA / LINDA MANNER

Päivittäistavarakauppa Kesko antaa positiivisen tulosvaroituksen koko vuoden liikevoitosta. Yhtiö nostaa aiempaa tulosohjeistusta koko vuoden jatkuvien toimintojen vertailukelpoisesta liikevoitosta 430–510 miljoonaan euroon. Aiempi arvio oli 400–450 miljoonaa euroa.

Yhtiö kertoo, että tulosohjeistusta nostaa liikevaihdon ennakoitua parempi kehitys rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä päivittäistavarakaupassa. Konsernin mukaan päivittäistavarakaupassa kaikkien ketjujen vähittäismyynti on kompensoinut foodservice-liiketoiminnan myynnin laskun. Myös autokaupassa liikevaihto on laskenut selvästi.

Keskon mukaan tulosohjeistuksen vertailukelpoisen liikevoiton vaihteluväli pysyy suurena, koska koronaepidemian kehittymistä ja sen vaikutusta talouteen on vaikea ennustaa, vaikka tilanne on parantunut konsernin toimintamaissa.

Lisäksi yhtiö kertoo alustavien tietojen pohjalta, että sen vertailukelpoinen liikevoitto toisella vuosineljänneksellä olisi paranemassa viime vuodesta. Yhtiö arvioi, että sen vertailukelpoinen liikevoitto huhti–kesäkuussa olisi noin 155 miljoonaa. Vuosi sitten vastaavana ajankohtana liikevoitto oli 122,5 miljoonaa. Liikevaihdoksi konserni arvio 2  815 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 2  781 miljoonaa euroa.

Kesko julkistaa puolivuosikatsauksensa 23. heinäkuuta.

Lue lisää

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Suomessa on todettu 41 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuus ja tapausmäärät ovat nousseet selkeästi

Elinkeinoelämä peräänkuuluttaa Suomen hallitukselta ripeämpiä koronatoimia — vastustaa yleistä etätyösuositusta

Ohisalo yhtyi Saarikon näkemykseen oikeustajun vastaisista karanteenikorvauksista