Euroopan komissio hyväksyi Alankomaiden miljardituen lentoyhtiö KLM:lle - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Euroopan komissio hyväksyi Alankomaiden miljardituen lentoyhtiö KLM:lle

Tukipaketin suuruus on 3,4 miljardia euroa.
Martti Kainulainen
KLM työllistää yli 36 600 ihmistä.

Euroopan komissio on hyväksynyt 3,4 miljardin euron tukipaketin Alankomailta koronapandemian vuoksi vaikeuksiin joutuneelle lentoyhtiölle KLM:lle.

KLM on komission mukaan Alankomaiden toiseksi suurin yksityinen työnantaja, ja se työllistää yli 36 600 ihmistä. Tuki koostuu valtion lainasta ja lainantakauksista.

"KLM:llä on olennainen osa Alankomaiden taloudessa työllistämisen ja lentoyhteyksien saralla", komission johtava varapuheenjohtaja Margrethe Vestager sanoo tiedotteessa.

Alankomaiden hallitus päätti tuesta kesäkuun lopulla, ja se vaati Euroopan komission hyväksynnän. Poikkeusolojen vuoksi komissio on myöntänyt valtioille lupia tukipaketeilleen avokätisesti.

Kesäkuun lopulla komissio esimerkiksi hyväksyi yhdeksän miljardin tuen Saksan Lufthansalle, joka on Euroopan suurin lentoyhtiö.

Lue lisää

Teknologiateollisuus vaatii hallitukselta pikimmiten uutta tukipakettia – "Elinkelpoisia viennin pk-yrityksiä ei saa jättää pulaan"

Alankomaissa koronatartuntoja kahdella uudella minkkitarhalla viikon sisään

Video: Viljelijät osoittivat mieltään lehmien ruokintarajoituksia vastaan Alankomaissa

Turkisliiton tutkimusjohtaja: Kaikkien minkkien lopettaminen koronan vuoksi Alankomaissa olisi poliittista peliä – "Siellä lopetetaan turkistarhaus muutenkin vuonna 2024"