MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Talous

Nordean liikevoitto painui kevätkaudella runsaat 60 prosenttia – verkkokaupan kasvu näkyi pankin toiminnassa

Konserni kertoo tiedotteessaan, että sen taloudellinen asema on yhä vahva.
Pankkikonserni Nordean liikevoitto oli huhti–kesäkuussa 306 miljoonaa euroa. LEHTIKUVA / Laura Ukkonen

Pankkikonserni Nordean liikevoitto painui huhti–kesäkuussa 306 miljoonaan euroon, kun se oli vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin 900 miljoonaa euroa. Laskua oli 66 prosenttia.

Liiketoiminnan tuotot säilyivät lähes ennallaan, ja ne laskivat kahden prosentin verran hieman alle 2,1 miljardiin euroon.

Konserni kertoo tiedotteessaan, että sen taloudellinen asema on yhä vahva. Konserni kertoo olevansa sitoutunut toteuttamaan liiketoimintasuunnitelmaansa ja saavuttamaan vuodelle 2022 asetetut taloudelliset tavoitteet.

Pankki kertoo kasvattaneensa puskuriaan 650 miljoonaan euroon tulevia luottotappioiden kattamiseksi. Se arvioi, että koko vuodelta nettomääräiset luottotappiot jäävät alle miljardin euron. Toisella vuosineljänneksellä ne kipusivat 698 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin ne olivat 61 miljoonaa.

Konsernijohtaja Frank Vang-Jensenin mukaan konsernin liiketoimintamalli osoittautui keväällä kestäväksi haastavista olosuhteista huolimatta.

"Toisella neljänneksellä tuloksemme oli jälleen vakaa ja edistyimme vuodelle 2022 asettamiemme tavoitteiden saavuttamisessa", hän sanoo tiedotteessa.

Vang-Jensenin mukaan on liian aikaista tehdä johtopäätöksiä koronakriisin pitkän aikavälin vaikutuksista yrityksille. Pankin oman toiminnan hän kertoo jatkuneen keväällä täydellä teholla.

"Verkkokaupan, mobiilimaksamisen ja digitaalisen asiakaspalvelun kasvusuuntaus on näkynyt selvästi meille pankkina."

Nordea kertoo tehneensä tiukan stressitestin, jonka mukaan pankki pystyy tukemaan asiakkaita ja säilyttämään osingonmaksukykynsä. Konserni vakuuttaa olevansa sitoutunut auttamaan asiakkaitaan, työntekijöitään ja sidosryhmiä selviämään kriisistä.

Aiheet Nordea
Lue lisää

Nordean palveluissa tänään laaja katko

Sampo kevensi Nordea-omistuksistaan viidenneksen, myi yli miljardilla eurolla – Analyytikko: "Pakko kyllä sanoa, että ajankohta on vähän yllättävä"

Nordea paransi tulostaan – asuntoluottojen volyymit ja markkinaosuudet kasvoivat

Ruotsalaislehti: Sampo tutkii mahdollisuuksia Nordea-omistuksensa myymiseen – omistusten arvo noin viisi miljardia euroa