Talous

Tokmanni kasvatti tulostaan roimasti – ennustaa vuodelle vahvaa kasvua

erkkokaupan osuus liikevaihdosta kasvoi toisella neljänneksellä 1,4 prosenttiin.
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Tokmanni paransi tulostaan huhti-kesäkuussa vuoden takaisesta. Yhtiö ennustaa tälle vuodelle vahvaa liikevaihdon kasvua.

Halpahalliketju Tokmannin vertailukelpoinen liikevoitto huhti-kesäkuulta nousi 30,6 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna oli 18,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi toisella neljänneksellä 286,0 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 239,9 miljoonasta eurosta.

Tokmanni päätti myös lisäosingon maksamisesta viime vuoden viimeisenä päivänä päättyneeltä tilikaudelta. Maksettavan lisäosingon määrä on 0,37 euroa osakkeelta.

Tokmanni ennustaa tälle vuodelle vahvaa liikevaihdon kasvua.

Toimitusjohtaja Mika Rautiainen sanoo, että Tokmannin tarjoamat tuoteryhmät sopivat hyvin tilanteeseen, jossa suomalaiset viettävät enemmän aikaa kotona ja mökeillä sekä suosivat kotimaan matkailua.

"Toisella neljänneksellä kasvoivat erityisen vahvasti vapaa-ajan, puutarhan ja kodin kunnostamisen tuotteiden sekä elintarvikkeiden myynti. Pukeutumisen myynti oli edellisvuotta jonkin verran alhaisemmalla tasolla", Rautiainen kertoo tiedotteessa.

Asiakkaat löysivät tiensä myös verkkokauppaan. Verkkokaupan osuus liikevaihdosta kasvoi toisella neljänneksellä 1,4 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 0,6 prosenttia.

Aiheet Tokmanni
Lue lisää

Kuinka monesta muovipullosta saadaan T-paita? – Tokmannilta myyntiin kierrätetyistä muovipulloista valmistettu vaate- ja asustemallisto

Tokmanni porskutti koronavuonna: Myynti ylitti miljardi euroa ja kannattavuus parani kotoilun ja mökkeilyn merkeissä – osinkoon esitetään korotusta

Tokmanni kampesi alkuvuoden vertailukelpoisen liikevoiton plussalle – ensi kertaa historiassaan

Kesko riitautti johtajansa siirtymisen Tokmannille